RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Ще в одній області України запроваджують погодинні відключення світла: що відомо

У Запоріжській області з понеділка, 31 жовтня, вводиться графік погодинних відключень електроенергії.

Про це поінформували у "Запоріжжяобленерго".

Читайте також: Стосується жителів чотирьох областей: енергетики запроваджують жорсткіші обмеження в Україні

Повідомляється, що з метою стабілізації ситуації в єдиній енергосистемі України з 31 жовтня з 06:00 за розпорядженням НЕК «Укренерго» у Запорізькій області запроваджуються графіки погодинних відключень.

Погодинні відключення будуть відбуватися у чотири черги. Відключення першої – третьої черг відбуватимуться так: о 06:00 буде відключено споживачів першої черги. Тривалість відключення – три години з можливою невеликою затримкою з урахуванням часу, необхідного для перемикання та ймовірності повітряної тривоги.

Після закінчення цього періоду перша черга споживачів вмикається, вимикається друга черга. У цьому ж порядку і з таким самим інтервалом відбувається включення другої черги та відключення третьої черги.

Четверта черга відключень – великі промислові підприємства, які відключать окремо.

Потенційні графіки погодинних відключень електроенергії по Запоріжжю та Запорізькому району для споживачів першої – третьої черг оприлюднені на сайті ПАТ «Запоріжжяобленерго» та доступні за посиланням.

У "Запоріжжяобленерго" порадили перевірити особисту адресу та заздалегідь підготуватися до ймовірних погодинних відключень. Крім того, мешканцям регіону порадили на час відключення будинку відключити від мережі всі цінні електроприлади, оскільки при повторному підключенні одразу значної кількості споживачів може мати місце стрибок напруги, який зашкодить електроприладам.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як користуватись електроенергією, щоб її не відключили.