RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

Всі новини

"Наполеонівські плани": експерт оцінив ймовірність захоплення Дніпра

Військовий експерт Олег Жданов вважає, що плани Росії щодо захоплення Дніпра, який вона атакує "шахідами", абсолютно не реалістичні. На сьогоднішній день немає загрози захоплення Росією навіть будь-якого більш-менш великого районного центру.

Про це він сказав у своєму щоденному огляді ситуації на фронтах.

Хоча Росія має плани захоплення Дніпра, але сил на це вона не має.

"Існує такий вислів - "наполеонівські плани". Це ті плани, які ніколи не можуть бути реалізовані. Нещодавно ми озвучували плани РФ зібрати угруповання військ і дійти до Молдови, захопивши при цьому Миколаїв та Одесу. Так, Росія повернулася до стратегічних планів. Путін планує зібрати 1,2 млн мобілізованих", - сказав він.

Однак навіть ту кількість російських мобілізованих, які військкомати "впіймали", командуванню нема чим годувати і нормально одягнути.

Читайте також: Чому у окупантів не вийде взяти Бахмут: думка експерта

І хоча президент Росії Володимир Путін не відмовився від повної політичної окупації України, експерт упевнений, що станом на сьогоднішній день немає загрози захоплення навіть будь-якого більш-менш великого районного центру.

"Можливо, якісь невеликі населені пункти вони й матимуть змогу захопити, але це буде тимчасово, або взагалі не вийде", - резюмував Жданов.

Як повідомляв "Апостроф", за минулу добу ЗСУ відбили шість атак ворога.