RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Росіянки ще понароджують: окупанти спалювали тіла своїх солдатів на сміттєзвалищі у Херсоні

Жителі звільненого від окупації Херсона та робочі звалища поділилися моторошними деталями. Так, окупанти спалювали у ньому тіла своїх солдатів.

Про це пише The Guardian.

Через це страшне місце пройшли сотні людей: ексклюзивні фото з тортур росіян у Херсоні.

У ЗМІ розповіли про те, що серед сміття, що розкладається, на місцевому звалищі видно прапори Російської Федерації, а також - помічена форма і каски, безліч чайок і собак, які шукають там їжу.

Жителі Херсона розповіли про те, що відкриті вантажівки РФ із чорними мішками приїжджали на звалище, а потім щось там підпалювали. Після цього в повітрі стояв дим і можна було відчути страшний запах палаючої плоті. У ЗМІ розповіли про те, що, швидше за все, таким чином окупанти утилізували тіла власних солдатів, убитих ЗСУ під час затятих боїв.

За словами місцевих жителів, одразу після боїв, коли українські військові обстрілювали росіян, на смітники вивозили мішки. Це почалося у червні, коли ЗСУ пішли у контрнаступ.

У Guardian підкреслили, що перевірити твердження поки неможливо, і влада України заявила, що поки не може коментувати, чи розслідуються ці твердження.

У виданні також розповіли, що журналісти побували на сміттєзвалищі на північно-західній околиці Херсона за кілька днів після звільнення цього українського міста. Вони поговорили зі співробітниками та місцевими жителями, які підтвердили інформацію про те, що на смітнику, швидше за все, справді спалювали тіла окупантів.

"Росіяни пригнали КАМАЗ, повний сміття та трупів, всі разом і вивантажили. Думаєте, хто збирався їх ховати? Вони скинули їх, а потім закидали сміттям, от і все", - повідомив анонімний збирач сміття, додавши, що не бачив, це були тіла військових чи цивільних росіян.

Співробітники звалища також повідомили про те, що окупанти ховали військових на ізольованій стороні полігону, її не можна відвідувати з міркувань безпеки. Водій, який також працює на цьому на звалищі, повідомив, що окупанти могли замінувати цю територію.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, як болісно в Росії відреагували на втечу армії РФ з Херсона.