RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Безпечних місць у Росії не буде: на Заході дізналися, як далеко Україна зможе завдавати ударів

Усі три російські військові аеродроми в Саратовській, Ростовській та Курській областях, які знаходилися на відстані, як мінімум, 600 км від кордону з Україною, були уражені українськими безпілотниками й таким чином Київ показав, що може завдавати ударів по далеких цілях, не застосовуючи західні розробки.

Про це пише британська газета The Financial Times.

Як зазначило джерело видання в уряді України, тепер Київ зможе вражати цілі на території Росії, зокрема й у Сибіру.

Читайте також: Хто переконував Путіна напасти на Україну: WSJ назвало людину з його оточення

"В Україні ми знаємо, як важко захищатися від таких атак з повітря. Незабаром і Росія не матиме безпечних зон", - висловив упевненість неназваний член українського уряду.

Останні удари України по російських військових базах, які раніше вважалися невразливими, відрізняє дальність і те, що вони змогли пробити систему ППО РФ.

Ці атаки, безумовно, зроблять росіян менш впевненими і їм доведеться думати про те, як розосередити військове майно та забезпечити його безпеку.

"Росіяни сумніватимуться у своїй здатності захищати свої стратегічні об'єкти", - у свою чергу сказав виданню представник одного із західних міністерств оборони.

Фахівці стверджують, що БПЛА, які атакували аеродроми, могли рухатися зі швидкістю, близькою до швидкості звуку, що є дешевою крилатою ракетою. Причому вони не є ані "штатними" моделями "Укроборонпрому", ані модифікованими радянськими дронами, а, скоріше за все, новинкою, виробленою приватним сектором зі схвалення влади.

Крім того, для пошуку своїх цілей БПЛА використовували не GPS, а інерційні системи навігації, які не можна заглушити. Це ускладнило їх перехоплення і пояснює, як "пташкам" вдалося проникнути через хвалену систему російської протиповітряної оборони.

Нагадаємо, раніше ми писали, що США не заважатимуть Україні розробляти засоби для далеких ударів.