RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

22 травня

Всі новини

Україна створює міжнародний реєстр збитків, заподіяних Росією: що відомо

Міжнародний реєстр збитків, який створюють в Україні, буде пов'язаний з іншими державними реєстрами, щоб отримувати інформацію про втрачене майно, географічні та тимчасові дані, пов'язані з повномасштабним вторгненням Російської Федерації.

Про це в ефірі всеукраїнського телемарафону розповіла заступник міністра юстиції України Ірина Мудра.

Читайте також: "Зірка смерті" йде: відомий астролог дала прогноз війни в Україні на 2023 рік

Вона зазначила, що після ухвалення Генеральною асамблеєю ООН резолюції щодо створення міжнародного компенсаційного механізму наша країна активно працює над створенням міжнародного реєстру збитків, який перебуває на стадії розробки.

"...у нас вже є розуміння, як він має виглядати, і ми вже запропонували нашим партнерам дизайн та організаційну структуру реєстру. Міжнародний реєстр збитків має стати невід'ємною частиною компенсаційного механізму. Реєстр фіксуватиме у документальній формі докази та інформацію про претензії щодо збитків, втрат, пошкоджень, руйнувань фізичних та юридичних осіб (як приватних, так і державних) та держави України», – пояснила Мудрая.

Вона також зазначає, що головними критеріями, за якими збитки включатимуться до реєстру, буде територіальність та час їх виникнення.

"Наразі ми обговорюємо з партнерами тимчасові проміжки – це буде виключно після 24 лютого 2022 року, або включатимуться збитки, завдані з 2014 року" , – розкрила деталі чиновниця.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" показав, як Росія несе розруху в Україну.