RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

Категорично не можна: основні заборони у день Різдва 25 грудня

25 грудня католики, протестанти та парафіяни більшості помісних православних церков святкують Різдва Христового. 2022 року ПЦУ дозволила і українцям відзначати світле свято цього дня.

"Апостроф" розповідає про головні заборони Різдва.

Читайте також: Як українські воїни зустрічають Різдво: фото та відео з фронту

Ні для кого не секрет, що у великі свята суворо заборонено працювати і займатися будь-якими домашніми клопотами. Готуватися до свята (прибирати будинок та готувати святковий стіл) варто заздалегідь, а решту турбот варто перенести на майбутнє. Крім того, на Різдво не можна рукоділкувати – вишивати, шити що-небудь, в'язати.

Крім того, 25 грудня не можна тримати на когось зло, сваритись, вживати погані слова. Особливо – коли сидите за святковим столом.

На це велике свято також забороняється полювати. Мисливець може загинути від холоду або стати жертвою того, на кого полює.

Також не варто піддаватися економії, коли ви готуєтеся до Різдва. Люди вірять, що, якщо скупитися у цьому, можна зіткнутися з подальшими фінансовими труднощами. Чим багатше накриєте стіл цього дня, тим краще будуть справи з грошима в новому році.

Ще одна заборона стосується одягу. Вважається, що на Різдво не варто одягати старе чи темне вбрання.

Окрім того, у цей день суворо заборонено ворожити - для цього є спеціальний час під час зимових свят.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що ПЦУ та УГКЦ вирішили створити спільну робочу групу, яка візьметься за вивчення можливого переходу на Григоріанський календар .