RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

"Сидять і перезаряджають ракети": як соцмережі відреагували на "перемир'я" Путіна

На пропозицію президента Росії Володимира Путіна, який з 24 лютого 2022 року веде війну проти України, про "різдвяне перемир'я" бурхливо відреагувало українське суспільство.

Про це повідомляє "Апостроф", посилаючись на повідомлення у мережі.

Читайте також: Коли чекати на новий ракетний удар по Україні: названо найбільш імовірну дату

Зокрема прокоментував таку пропозицію Путіна міський голова Дніпра Борис Філатов. Він вважає, що Росія під час "перемир'я" продовжуватиме перезаряджати ракети.

"Давайте дамо православним відвідати на Різдво храми. Оголошують перемир'я. І відразу сидять і перезаряджають ракети", - зауважив він у Telegram.

Головний редактор "Лівого берега" Соня Кошкіна вважає, що росіяни готують провокацію.

"Ну, що я говорила? Точно готують провокації. І кривавий патріарх у цьому активно допомагає...", - написала вона.

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко також переконаний, що така пропозиція є нічим іншим як провокацією. Він нагадав, що з 2014 року на тимчасово окупованій частині Луганської та Донецької областей оголошувалися сотні перемир'їв і жодне з них не дотримувалося довше за лічені години або навіть хвилини.

"За рахунок перемир'я, вони мають намір здійснити в передовій зоні перегрупування та передислокацію підрозділів. Створити щонайменше добовий накопичувальний запас БК. Реалізувати низку кривавих провокацій із звинуваченнями ЗСУ у порушенні перемир'я. Це класичний сценарій від російських окупантів, який роками застосовувався в зоні бойових дій, і вестися на будь-які миротворчі заклики вбивць, ґвалтівників і мародерів - безглуздо", - зазначив він.

На його думку, українській стороні від цього перемир'я буде лише більше шкоди, ніж користі. Найправильнішим рішенням було б офіційно відмовитися від дотримання перемир'я та продовжувати звільняти землю.

Такої думки і глава Луганської ОВА Сергій Гайдай. Він назвав "різдвяне перемир‘я" черговою брехнею та лицемірством Путіна.

"Ще Отто фон Бісмарк казав, що договір з Росією не вартує папірця, на якому він підписаний. Тоді ці слова треба було запам’ятати і кожного дня нагадувати собі. Все, що стосується цього перемир’я… Вони хочуть отримати паузу, на добу чи півтори доби, щоб підтягнути ще більше резервів, підвезти ще більше боєкомплекту. Давайте згадаємо т.з. "гуманітарну допомогу" з боку Росії т.зв "Л/ДНР". Одна фура потрапила в ДТП і там чомусь "допомога" виявилась у військових ящиках. Не можна вірити жодному слову Росії", - наголосив він.

Тим часом у мережі з'явилася і реакція росіян, які підтримують війну, на таке рішення свого "фюрера".

Нагадаємо, голова російської православної церкви патріарх Кирило закликав Україну встановити перемир'я в зоні бойових дій на Різдво й президент Росії Володимир Путін підхопив ідею, доручивши міністру оборони Сергію Шойгу ввести з полудня п'ятниці, 6 січня до опівночі 7 січня режим припинення вогню по всій лінії бойового зіткнення.