RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

В Україні нова масштабна повітряна тривога: відома причина

У п'ятницю, 6 січня, близько 12:40, по всій Україні оголошено повітряну тривогу через чергову загрозу для життя українців з боку російських окупантів - у Білорусі зафіксували активність військової авіації РФ. Раніше повідомлялося, що російська армія готується завдати чергового масованого ракетного удару по Україні у районі Різдва, тобто 6-7 січня.

Про це повідомляє Telegram-канал, який відстежує повітряні тривоги в Україні.

"Зліт винищувача МіГ-31К з військового аеродрому "Мачулищі" з реєстраційним номером RF-92215"", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Масовані атаки по Україні: скільки ще може бути обстрілів і скільки у РФ залишилося ракет

Цей винищувач є потенційним носієм гіперзвукових ракет Х-47М/2 "Кинжал", які не можуть збити наші сили протиповітряної оборони. Тому повітряні тривоги оголошуються по всій Україні як "перестрахування" від можливих ударів, проте бойових вильотів ще не було, лише тренувальні і для "залякування", пишуть автори каналу.

Як повідомляв "Апостроф", представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скибицький розповів, що російської високоточної зброї вистачить ще на 2-3 масштабних ракетних удари – завдяки санкціям країні-агресорці важко самостійно виробляти ракети через відсутність комплектуючих.