RU  UA  EN

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.25
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

14 травня

Всі новини

Усьому виною погода? На вулицях Чернігова почали помічати мертвих птахів

Початок січня в Україні був настільки теплим, що почали розквітати проліски. У цей період українці почали помічати на вулицях міст птахів омелюхів, що нерухомо лежать на землі. Біологи розповіли, що з ними сталося.

Роз'яснення дали на Facebook-сторінці РЛП "Верхньодністровські Бескиди".

Як уточнив "24 канал", птахів помітили мешканці Чернігова на вулиці героїв Чорнобиля. Птахи на фото, на жаль, уже мертві, але цього можна було б уникнути.

Як пояснили фахівці, причина в аномально теплій погоді, яка спостерігалася в Україні на початку січня.

"Через теплу зиму ягоди на деревах не замерзають, а починають бродити. Птахи їх їдять, п'яніють, втрачають орієнтування у просторі та врізаються у все, що зустрічається на дорозі. Або просто падають із гілок на землю", - розповіли вони.

Найбільша небезпека такої ситуації саме для омелюхів, оскільки улюблена їжа цих птахів – ягоди калини, горобини, глоду. Вони живуть зграями і в усьому орієнтуються на ватажка.

Читайте також: Весна посеред зими: в Україну повертається аномальне тепло, названо дату

Сп'янілі пташки спокійно підпускають до себе людину, а також можуть стати легкою здобиччю для тварин. Крім того, їм загрожує смерть від переохолодження, якщо вночі температура повітря опускається до мінусових позначок.

Біологи закликали українців, які побачили такого птаха, забрати його в безпечне місце, відігріти, почекати поки він прийде до тями і випустити на волю.

Раніше "Апостроф" розповідав, як виживає столичний зоопарк без світла та тепла.