RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Пенсіонер розповів про вимагання з боку ексдружини заступника міністра Васькова - ЗМІ

Колишній дружині заступника міністра інфраструктури Юрія Васькова закидають рейдерське захоплення приміщення в центрі Одеси. За словами потерпілих, вона не лише "віджимає" майно, а й відкрито погрожує власникам.В активі фігурантки, може бути і "липова" державна посада.

Про це йдеться в матеріалі "Стопкора".

Офісне приміщення у середмісті Одеси, яке належить подружжю пенсіонерів Власюків, опинилось у руках Марії Ковиліної, колишньої дружини чинного заступника міністра інфраструктури Юрія Васькова. Як стало відомо репортерам, жінка спершу взяла нерухомість в оренду, а згодом самовільно почала робити там капітальний ремонт, обмеживши доступ законних власників. Потерпілі, які відстоюють право на майно у судах, припускають, що до схеми доклав руку і сам Юрій Васьков.

"Я так розумію, Васькову знадобився офіс в Одесі. Сидячи в Києві, він просто вирішив отримати собі це приміщення. Але не отримати законно, а просто відібрати у двох пенсіонерів похилого віку нерухомість, яка знаходиться в п’яти хвилинах від Дерибасівської, п’яти хвилинах до Одеського морського порту, історичної частини Одеси. Тобто він діє через Ковиліну, через власні зв’язки й знайомства", – вважає Володимир Власюк.

Пенсіонер розповів про прямі погрози з боку Ковиліної та її покровителів: "Вона викликала дружину і прямо сказала: якщо через місяць не повернеш мені мільйон гривень – я в тебе заберу через суд весь офіс, у мене чоловік – заступник міністра, я роблю все що завгодно, і плювала на всі ваші заяви".

Журналісти "СтопКору" з'ясували, що прізвище колишньої дружини Васькова Марії Ковиліної також фігурує серед почесних членів Міжнародної морської організації.

На сторінці розміщено її фото та зазначена державна посада: пані Марія нібито є заступником керівника департаменту морського та річкового транспорту. Проте на сайті держслужби у розділі "Керівництво" прізвища Ковиліної немає, і департаменту з такою назвою не існує.

Журналісти зв'язались із героїнею матеріалу аби взяти у неї коментар, але Марія Ковиліна від спілкування відмовилась. Вони звернулись із запитами до Міністерства інфраструктури.

Видання нагадує, що заступник міністра інфраструктури Васьков може бути причетний до масштабної корупційної оборудки з продажем "білих білетів" та сертифікацією моряків. У цій справі СБУ затримала відому одеську активістку та блогерку Христину Король.