RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Можуть бути кращими за акумулятори: як правильно вибрати батарейки і чим небезпечні саморобні

Заряджену батарейку можна відрізнити від заряду за пару секунд, а саморобні батареї - небезпечні.

Про це розповідає weekend.today.

Сольові батарейки. У них низька ціна та ряд недоліків - вони швидко розряджаються, причому навіть якщо ними не користуватися. Крім того, можуть "залити" електроліт прилад. Вони підійдуть для годинника, ваги, пульта дистанційного керування, бездротової клавіатури або тонометра.

Саморобна батарея. По суті, це та сама сольова батарейка, тільки з великою кількістю вад і недоліків. Щоб зробити її потрібні сіль, сода, вуглецевий стрижень (який найчастіше треба витягти з відпрацьованих батарейок), цинк. При їх експлуатації існує ймовірність короткого замикання, небезпека зростає в рази, якщо поряд знаходяться легкозаймисті речовини.

Лужні (алкалінові) батареї. Кращий вибір для ліхтариків – хоч вартість їх вища, але й потужність більша. Крім того, у них більш тривалий термін зберігання та експлуатації. Є правило, яке допоможе їм працювати довше: не можна ставити разом старі та нові батарейки або слабші та потужніші.

Читайте також: Як зробити світлодіодну лампу своїми руками: покрокова інструкція

Літієві батареї. Це найдосконаліші батарейки, які не втрачають заряду, навіть якщо не експлуатуються до десяти років. Катод та електроліт літієвого елемента може бути різних видів. Ці батареї також можна зберігати та використовувати в широкому діапазоні негативних та позитивних температур.

Раніше "Апостроф" розповідав, як зробити ліхтарик лише за 30 гривень.