RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Прорватися не вдалося: відео знищення штурмової групи "вагнерівців" під Мар'їнкою

Біля Мар'їнки на Донеччині десантники 79 окремої десантно-штурмової бригади відбили штурм російської армії. Противнику завдали істотних втрат.

Про це повідомив пресцентр десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ.

Читайте також: Вони не мають стратегії на випадок поразки: боєць ЗСУ про новий наступ росіян

Там розповіли, що російська піхота силами близько роти намагалася непомітно наблизитися до позицій десантників, щоб штурмом захопити.

"Підступність задуму ворога полягала в тому, що в цей час він безперервно атакував інші підрозділи бригади, активно застосовуючи на тих ділянках підтримку своєї артилерії. На цій же ділянці його штурмовий загін намагався підійти "тихо", без вогневої допомоги своєї арти", - зазначають у пресцентрі.

Завдяки аеророзвідці миколаївських десантників рух противника вчасно виявили. По противнику нанесли вогневе ураження з активним застосуванням скидів боєприпасів з дронів.

"Понісши значні втрати, противник відмовився від своїх планів і під прикриттям димової завіси окупанти втекли, кинувши на полі бою своїх загиблих", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, за даними Міністерства оборони Великої Британії, станом на 30 січня українські військові продовжують тримати оборону на всій лінії фронту на сході країни. Найзапекліші бої фіксують у Донецькій області.