RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

Офіцер Генштабу розповів про створення і задачі кіберсил ЗСУ

Вадим Лєднєй, фахівець з кіберборотьби Генштабу ЗСУ, поділився баченням роботи Командування кіберсил (військ) Збройних сил України.

Про це пише видання "Лівий берег" з посиланням на інтерв’ю "Глобальному центру взаємодії в кіберпросторі".

"Кіберсили (кібервійська) – це молодий феномен в армійській справі, але вважаю, що найперспективніший та ефективний", - говорить Вадим Лєднєй.

Він розкрив бачення взаємодії нового роду військ, які займатимуться питаннями кіберзахисту, кіберрозвідки і наступальних кібероперацій.

За словами Вадима Лєднєя, "Командування кіберсил ЗСУ надає технологічну підтримку Силам спеціальних операцій. Своєю чергою Сили спеціальних операцій відповідають за інформаційні та психологічні операції".

Як повідомляв "Апостроф", Україна зазнає кіберзагроз з боку Російської Федерації. Найбільш масштабним кіберударом експерти вважають вірус PetyaА., який вразив мережі в 2017 році. Експерти української IT-компанії ISSP тоді прокоментували: "Це (перший зразок кіберзброї, який одночасно використовує такі інструменти як mimikatz, PsExec, wmic, уразливості SMB, перезапис MBR, очищення від логів, шифрування файлів. Ми вважаємо, що поява такої кіберзброї служить дуже тривожним сигналом того, що кіберпростір стає справжнім полем битви у всьому світі".