RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Європейці вірять у перемогу України: результати опитування

Більш ніж половина європейських жителів вірять, що війна, розв'язана Російською Федерацією майже рік тому, закінчиться на користь України.

Про це свідчать результати опитування eupinions.

Читайте також: Яка частина українців згодна на територіальні поступки заради миру з Росією: результати соцопитування

Відповідне опитування проводилося минулого грудня, в ньому брали участь близько 13 300 жителів Європейського союзу в Бельгії, Франції, Німеччині, Італії, Нідерландах, Польщі, Іспанії.

Європейців попросили погодитися чи не погодитися з такими твердженнями:

  • Україна переможе у цій війні.
  • Напад Росії на Україну – це напад на всю Європу.
  • Українці теж захищають нашу свободу та процвітання, а не лише своє.
  • Українці зазнали нападу і мають захищатися. Таким чином лише українці можуть вирішувати, коли воювати, а коли домовлятися.

Виявилося, що поляки налаштовані найоптимістичніше - у перемогу України там вірить 81 відсоток. Найбільш песимістично – італійці. У цій європейській країні 51% вірить у ЗСУ. 55% опитаних німців також вважають, що Росії не виграти у цій війні.

Загальноєвропейське опитування продемонструвало, що 68% опитаних мешканців ЄС розглядають повномасштабну війну в Україну як напад на Європу загалом. Частка тих, хто погоджується з цим твердженням, у кожній європейській державі варіюється від 64% у Бельгії до 79% у Польщі.

Більшість громадян країн-членів ЄС вважають, що українці нині захищають цінності, які поділяють усі країни Європи. Частка тих, хто згоден із цим твердженням, варіюється від 59% у Німеччині та Італії до 72% у Польщі.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" також розповідав про те, що найбільше може розчарувати українців після війни.