RU  UA  EN

Неділя, 26 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 травня

Всі новини

Корупція у міністерстві інфраструктури: Лозинського взято під варту

Колишнього заступника голови Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури Василя Лозинського, підозрюваного у корупції, відправили за ґрати. Також він має право внесення застави у близько 50 млн грн.

Про таке рішення Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду повідомляє його пресслужба.

Читайте також: Справа Лозінського: під варту взяли одного із фігурантів

Зазначається, що колегія суддів вирішила залишити апеляційну скаргу сторони захисту без задоволення, задовольнивши скаргу прокурора.

"Апеляційна палата застосувала запобіжний захід до підозрюваного у виді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 50,23 млн грн з покладанням додаткових обов’язків“, – повідомляють у пресцентрі суду.

Запобіжний захід діятиме до 22 березня поточного року. Експосадовця взяли під варту в залі суду.

Раніше працівники Національного антикорупційного бюро (НАБУ) провели обшуки та затримали заступника голови Міністерства розвитку громад Лозинського. Йому оголосили підозру в отриманні 400 тисяч доларів хабаря під час закупівель генераторів. Лозинського після цього звільнили.

Вищий антикорупційний суд обрав йому запобіжний захід - домашній арешт.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Іван Лукеря подав у відставку після того, як його колегу Василю Лозинському оголосили підозру в отриманні хабара у розмірі $400 тисяч.