RU  UA  EN

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.25
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

14 травня

Всі новини

"Жага наживи затьмарює все": через ціни на закупівлі продуктів для пенсіонерів спалахнув скандал

На майданчику електронних закупівель "Прозорро" - черговий скандал під час купівлі продуктів для пенсіонерів та переселенців. Йдеться про придбання продуктових наборів для осіб, котрі перебувають у складних життєвих обставинах, за які заплатять на понад мільйон більше.

Про це повідомляє видання "Наші гроші".

Читайте також: Скандал із закупівлями в Міноборони не вщухає: з'явилася нова інформація про завищені ціни на продукти

Перевагу надали компанії, яка запропонувала дорожчу ціну. Замовник, Хмельницький міський територіальний центр соціального обслуговування, уклав угоду з ПП "ТД "Солодкий світ". Вартість угоди - 9,8 млн грн, що тільки на 2% нижче від очікуваної вартості замовника.

Водночас значну дешевшу (на один мільйон гривень) пропозицію від компанії "НВФ "Віконт" на 8,8 млн грн, що нижче на 12%, відхилили. Причина - відсутність різних санітарно-гігієнічних документів. Мовляв, працівники мали пройти гігієнічне навчання, потрібне підтвердження проведення аналізів із виявлення бактеріального забруднення методом змивів на поверхностях, що контактують з харчами (кузов авто, пакувальних столів, фасувальної тари).

Примітно те, що всі продукти набору мали бути у заводській упаковці (олія, рис, чай, тушонка, згущонка, крупи). Відтак, у компанії, пропозицію якої відхилили, заявили про надумані претензії. Оскільки продукти абсолютно захищені від зовнішнього середовища. До всього - компанія терміново відправила співробітників на гігієнічне навчання.

Однак, замовник був незворушний. У компанії вирішили не шукати справедливості в АМКУ.

"Ви ж не дали відповідь ні на одне моє питання. По закону, відхиляти пропозицію переможця, по видуманим причинам? За які здобутки люди отримують такі посади? Напевно по принципу "нам не нужны грамотные, нам нужны преданные"... Всього найкращого, по своєму відхиленню, скаргу в АМКУ подавати не буду. Бажаю всім миру", - йдеться у повідомленні учасника торгів.

Нагадаємо, Верховна Рада зобов’язала оприлюднювати у Prozzorro інформацію про ціни, за якими харчі купують для потреб Сил оборони України.