RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Одесити знайшли спосіб змусити ДТЕК "Одеські електромережі" виконати роботи в будинку безкоштовно - ЗМІ

Мешканці комплексу Малинки в Одесі на Малиновського, 18, кілька років чекають на реконструкцію своєї трансформаторної підстанції. Близько року тому вони виходили на вулиці, щоб добитися справедливих тарифів для свого будинку, а тепер вимагають у ДТЕК повернути гроші, які сплатив будинок за своє підключення до мереж. Люди посилаються на норму закону, згідно з якою, якщо монополіст ДТЕК не виконує підключення будинку вчасно, він зобов'язаний виконати роботи безкоштовно.

Про це пишуть "Українські новини".

"Згідно з відповіддю НКРЕКП "Одеські електромережі" мали виконати підключення ще 20 січня 2022… Зараз березень 2023 року. Терміни зірвані більше ніж на рік. За договором, у разі перевищення терміну на 120 днів виконавець зобов'язаний повернути 80% оплачених коштів", - розповів керівник керуючої компанії Максим Висотченко.

Будинок наразі заживлений "від будівельників" - на тимчасовому обладнанні, доступна лише третина з необхідної потужності. Через це, кажуть жителі, електрика постійно зникає, а в період екстрених відключень доводилося по кілька годин чекати на співробітників ДТЕК, які вручну подавали світло. Через це, замість трьох годин, як у більшості одеситів, Малинки отримували світло на 15 хвилин, а могли сидіти без електрики цілодобово.

Зараз війна, люди не планують перекривати дороги і розраховують, що юридичний механізм повернення коштів змусить монополіста збільшити їм потужність у 3 рази, як передбачено договором.

На збори жителі покликали громадських діячів, щоб поділитися з ними юридичною практикою, яка стане в нагоді іншим ОСББ, де роками не виконуються договори.