RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.60
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.60
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

Всі новини

У Росії хочуть запровадити нові правила призову до армії: коли підвищуватимуть вік

У Росії мають намір запровадити нові правила призову до армії. Йдеться про підвищення призовного віку.

Це передбачено законопроєктом, що вносить зміни до Федеральних законів "Про військовий обов'язок та військову службу" та "про альтернативну цивільну службу".

Читайте також: На війну в Україну масово відправляють "зеків" зі СНІДом та гепатитом С: фото

У разі його ухвалення, зміни набудуть чинності з 1 січня 2024 року. Документ пропонує на військову службу призивати громадян після цієї дати від 19 до 30 років, у 2025 – від 20 до 30 років, а 2026 – від 21 до 30 років.

При цьому зарахування в запас після досягнення 27 років можливе лише цього року. З 1 січня 2024 року зараховуватимуть у запас тільки при досягненні 30 років.

У разі якщо громадянин перебуває або зарахований у запас, у тому числі після досягнення 27 років, на військову службу у 2024 році його не призовуть.

Якщо особа досягла віку 30 років до початку або під час призовної кампанії, підлягає зарахуванню до запасу та на військову службу не призивається.

Надані відтермінування від призову на військову службу продовжують діяти до моменту їхнього закінчення. Це поширюється на студентів та інших категорій.

Термін початку призовної кампанії не змінюється. Весняний відбувається з 1 квітня по 15 липня, а осінній – з 1 жовтня по 31 грудня.

Законопроєкт перебуває на розгляді і верхня планка призовного віку становить зараз 27 років, тому весняний призов цього року і, ймовірно, осінній пройдуть за старими правилами.

Як повідомляв "Апостроф", у середньому російський мобілізований "воює" в Україні 60 діб.