RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

В Україні можуть змінити граничний вік для служби за контрактом

Заступник начальника відділу військової кадрової політики Департаменту кадрової політики Міноборони України полковник Сергій Литовченко заявив, що в Україні планують збільшити граничний вік прийняття контрактників-офіцерів на військову службу до 32 років.

Про це повідомляє Military Media Center у Telegram.

Читайте також: Мобілізація 2023: чи посилять призов навесні і які 7 категорій можуть відправляти на фронт

Так, планується внести зміни до статті 20 ЗУ "Про військовий обов’язок і військову службу", які передбачають збільшення граничного віку з 30 до 32 років, з урахуванням набуття права на пенсію за вислугою років за змішаною формою, прийняття на військову службу за контрактом осіб офіцерського складу громадян з числа військовослужбовців, резервістів, військовозобов’язаних, які не мають військових звань офіцерського складу, та українців призовного віку, які мають вищу освіту за ступенем не нижче бакалавру та успішно завершили курс військової підготовки офіцерського складу.

Литовченко також уточнив, що зміни дозволять комплектувати ЗСУ під час воєнного стану особами офіцерського складу військовослужбовців за контрактом з числа сержантів і старшин, в яких немає вищої освіти, проте щонайменше три місяці брали безпосередню участь у боях та успішно виконували службові обов’язки на посадах осіб офіцерського складу, з одночасним присвоєнням звання "молодший лейтенант".

Щоб підвищити мотивацію таких українців до військової служби та дати їм можливість реалізувати свій бойовий потенціал на офіцерських посадах, їм дозволять не пізніше шести місяців з дня припинення/скасування воєнного стану пройти такий курс військової підготовки за напрямом, який відповідатиме профілю службової діяльності цього громадянина.

Раніше ми писали, що в Україні хочуть створити військово-лікарські комісії у державних лікарнях. У цьому випадку мобілізовані та призовники зможуть проходити медкомісію там, а не лише у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки.

  • Вас також може зацікавити:

Майже півтори зарплати на руки: що відомо про підйомні виплати військовим та їхнім сім'ям

Які виплати матимуть удови військових пенсіонерів: роз'яснення юристів

Як військовозобов'язаним легально виїхати за кордон: Веніславський озвучив механізм

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.