RU  UA  EN

Середа, 3 липня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 липня

2 липня

Всі новини

Що відзначаємо 7 квітня? Шість цікавих фактів про свято Благовіщення

У ці п'ятницю, 7 квітня, українці відзначатимуть велике церковне свято - Благовіщення. Це третє за значенням християнське свято після Великодня та Різдва Христового.

"Апостроф" розповідає про шість головних фактів про це світле свято.

Читайте також: Благовіщення 2023: історія свята, що не можна робити і яку молитву читати

1. Слово "Благовіщення" означає благу, радісну звістку про те, що почалося звільнення роду людського від гріха та вічної смерті. Цього дня випускаються на волю голуби – птахи, що символізують Святий Дух. У церкві святять просвіри, люди випускають із хлівів тварин, щоби вони чули весну.

2. Згідно з Біблією, Благовіщення є днем, коли Пресвятій Діві Марії з'явився Архангел Гавриїл і повідомив благість про майбутнє народження сина.

3. Церква встановила святкування Благовіщення у IV столітті після того, як самостійно почали відзначати Різдво Христове. Дату свята визначили, відрахували десять місяців із Різдва.

4. У нашу країну свято прийшло із утвердженням християнства. Люди вірять, що весна у цей день остаточно поборола зиму, Бог благословляє землю та відкриває її для сівби, бо лише після цього свята можна розпочинати польові роботи. До цього "турбувати" землю – величезний гріх.

5. Саме в цей день закінчувався період, коли не можна було руйнувати землю. Українці і сьогодні дотримуються давнього звичаю.

6. Є повір'я про те, що коли на Благовіщення дівчина, йдучи за водою, знайде квітучий первоцвіт – цього року вона неодмінно вийде заміж. А якщо дівчина мріє стати гарнішою, їй потрібно налити в миску холодну воду і пустити плавати первоцвіт. Цією водою потрібно вмитися.

Раніше ми розповідали, як слід відзначати Благовіщення, про основні звичаї та традиції свята.

  • Вас може зацікавити

Додатковий вихідний скасували: як українці відпочиватимуть у квітні 2023 року

Церковний календар 2023: список усіх свят в квітні

Пристрасний тиждень 2023: які заборони не можна порушувати та як підготуватися до зустрічі Великодня