RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Головний юрист "ПриватБанку" виїхав за кордон під час війни - ЗМІ

Керівник напрямку з юридичної координації діяльності АТ КБ "ПриватБанк" Олег Лазовський зміг виїхати з країни на початку повномасштабного вторгнення російської федерації.

Про це йдеться в матеріалі видання "Коментарі".

Тема викликала резонанс, бо, за словами блогера Володимира Макаровського, Лазовський це зробив начебто у незаконний спосіб через кордон зі Словаччиною. Журналісти пишуть, що наразі Лазовський "живе у Швейцарії, отримуючи зарплату за кошти українських платників податків, і при цьому є прихильником "русского мира". Проте Державна прикордонна служба України не відповіла на офіційний журналістський запит щодо цієї ситуації навіть після того, як з моменту запиту пройшло понад 14 робочих днів, відведених на відповідь законодавством України.

"Олег Володимирович Лазовський – керівник напрямку з юридичної координації діяльності АТ КБ "ПриватБанк". Одразу на початку війни Олег Лазовський через словацько-український кордон виїхав до Швейцарії, де і перебуває й на сьогоднішній день. Попри наявну заборону працівникам суб’єктів господарювання державного сектору економіки працювати дистанційно, що прямо встановлена у постанові кабміну від 26 квітня 2022 р. № 481, Олег Лазовський не поспішає повертатися до України та продовжує отримувати зарплатню за рахунок державного банку, а отже, за рахунок платників податків", - написав Володимир Макаровський.

За словами Макаровського, Лазовський народився в Криму і є ймовірно прихильником "русского мира", що підтверджується скріншотами з його сторінки Facebook.

"Олег Лазовський є уродженець Криму та багато років проживав там. На сьогоднішній день у Криму проживає мати Олега Лазовського, яка, можливо, після окупації Криму прийняла російське громадянство. Одразу після вторгнення російської федерації на територію Криму Олег Лазовський на сторінках соціальних мереж починає здійснювати активну пропаганду влади окупанта, висловлює відкрите задоволення нею, постить окупантські сайти та просвітлює своїх підписників у facebook щодо змін у Криму з посиланнями на російські ресурси. Пан Лазовський не соромиться постити пропагандистський ролик про будівництво керченського мосту окупаційною владою. Попри окупацію Криму та рашистської агресії, Олег Лазовський регулярно їздить до Криму та рф. Така поведінка "нашого героя" наштовхує на думку, а чи не є Олег Лазовський прихильником рашистської влади?..", - зазначив Володимир Макаровський.

Блогер ставить питання керівництву ПриватБанку: "чому на такій посаді державного банку досі працює людина, яка, схоже, є прихильником влади окупанта та попри законодавчі заборони проживає під час війни у іншій країні ще й за рахунок держави?".