RU  UA  EN

Пʼятниця, 24 травня
  • НБУ:USD 39.60
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.60
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 травня

23 травня

Всі новини

Окупанти тікають зі Скадовська? Зведення Генштабу за 8 травня

Протягом доби противник завдав по території України 11 ракетних та 59 авіаційних ударів, а також здійснив 76 обстрілів із РСЗВ. Постраждали мирні жителі, зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки та іншу громадянську інфраструктуру. Крім того, окупанти проводять "евакуацію" з Токмака.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Читайте також: Збиття Україною ракети "Кинжал" наробило шум у Пентагоні, сумнівів у правдивості немає - CNN

Зазначається, що ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках – там окупанти здійснили близько 30 атак. За міста Бахмут та Мар'їнка точаться важкі бої.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує штурмувати позиції українських військ, у Бахмуті тривають бої. Крім того, противник вів безрезультатні наступальні дії за напрямами Івановського та Часового Яру та завдав авіаударів у районах Богданівки, Бахмута та Предтечиного.

На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії в районах Авдіївки та Первомайського, успіху не мав. Обстріляв Новокалинове, Бердичі, Ласточкине, Авдіївку, Сєверне, Водяне, Первомайське та Нетайлове Донецької області.

На Мар’їнському напрямку противник продовжує атакувати позиції сил оборони. Тривають бої за Мар’їнку. В той же час, ворожих обстрілів зазнали також Георгіївка та Побєда Донецької області.

На Шахтарському напрямку протягом доби ворог наступальних дій не проводив. Завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Велика Новосілка. Здійснив обстріли Парасковіївки, Новомихайлівки та Вугледара.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії. В той же час, протягом доби здійснив обстріли понад 20 населених пунктів, що поряд з лінією бойового зіткнення. Серед них – Времівка, Новосілка, Зелене Поле, Новопіль Донецької області; Ольгівське, Гуляйполе, Залізничне, Гуляйпільське, Білогір'я, Мала Токмачка та Кам’янське Запорізької області; Золота Балка, Качкарівка, Зміївка, Тягинка, Антонівка, Дніпровське, Кізомис, Станіслав Херсонської області та місто Херсон.

У місті Скадовськ відзначено згортання діяльності районної та міської адміністрацій. Так, в ніч з 6 на 7 травня, окупанти завантажили в автомобільний транспорт документацію, оргтехніку та інше майно державних установ, а вже на ранок 7 травня, разом із сім’ями, місто залишила значна частина російської окупаційної адміністрації. На даний час подібна ситуація спостерігається у таких населених пунктах області, як Михайлівка, Петрівка, Шевченка, Широке, Улянівка та Красне.

Враховуючи багатокілометрові затори, які останнім часом утворились на в’їзді до Криму та в районі Керченського мосту, вивезення документації та награбованого майна з державних установ тимчасово захопленої Херсонської області загарбники планують здійснити морським шляхом, за допомогою суховантажного судна, через порт міста Бердянськ.

Авіація Сил оборони за добу завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника.

Крім того, протягом цієї доби, нашими захисниками було знищено розвідувальний БпЛА типу “Zala”.

Вас може зацікавити:

Росія влаштувала нічну атаку: на Одещині попадання у склад, у Києві є постраждалі. Фото та всі подробиці

У світі завищено очікування від контрнаступу ЗСУ - Рєзніков для WP

Перевіряють роботу ППО: у Міноборони пояснили частоту останніх обстрілів України