RU  UA  EN

Понеділок, 27 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 травня

Всі новини

"Суто фейк": Святослав Олійник заперечив наявність в нього каналу із закликами до перемовин з РФ

Екскерівник Дніпропетровської облради Святослав Олійник спростував, що писав у телеграм-каналі про необхідність "припиняти бойові дії і запускати процес мирних перемовин, оснований на компромісі та інтересах всіх сторін", зазначивши, що в нього немає каналу.

Про це Святослав Олійник заявив в коментарі "9 каналу".

Він зауважив, що теми переговорів не можуть і не повинні коментувати цивільні особи. Адже вони виключно в компетенції військових, головнокомандувача, державних осіб тощо.

"Як і кожний нормальний українець, я вважаю росію країною-агресором, з якою будь-які перемовини можливі тільки в рамках, визначених головнокомандувачем та Верховною Радою", - зазначив він.

Олійник наголосив, що не має жодної сторінки в соцмережах: "Я не веду жодного акаунту, тому будь-які посилання на начебто мої висловлювання, на створені скріни начебто з моїх сторінок є фейковими".

Що стосується громадянської позиції, то у Святослава Олійника вона наступна: "Ідеологія росії зараз – це форма сучасного фашизму, з яким сьогодні бореться весь цивілізований світ. Обов’язком кожного українця зараз є допомога державі в цій боротьбі у той спосіб, який для нього можливий. Я особисто роблю все можливе, але не вважаю коректним піаритися на цьому. На жаль, ми маємо приклади, коли допомоги на карбованець, а реклами на сотні. Або вкрали тисячі вагонів гуманітарки, сотні мільйонів доларів бюджету, а піаряться на дрібному волонтерстві", - зазначив екскерівник Дніпропетровської облради.

Святослав Олійник прокоментував і сам факт появи фейку.

"Якщо фейки з’являються, то за це хтось платить. Зараз відбувається активізація процесуальних дій НАБУ стосовно колишніх керівників Дніпропетровської ОДА", - уточнив він.

Він додав, що росіяни ще від 2014 року внесли його до своїх списків на денацифікацію.