RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

​Допомога жінкам під час війни - як отримати нову виплату

Війна знищує не тільки будинки, вона руйнує сім’ї та життя людей. Багато українських жінок залишились на самоті зі своїм горем, бо війна забрала у них чоловіка.

Благодійна організація "Ми поруч" віддана місії допомогти жінкам, які переживають втрату, та зробити все можливе для забезпечення повернення до звичайного життя.

"Багато фондів допомагають армії, ми з командою вирішили піклуватися про тих, кого наші воїни цінували найбільше. Тисячі жінок втратили свою опору на війні та, на жаль, продовжують втрачати. Вважаю своїм обов’язком допомогти нашим жінкам, бо маємо можливість", - говорить засновниця організації Уляна Вернер.

"Ми поруч" надає допомогу у вигляді інформаційної підтримки, юридичних консультацій, психологічної допомоги та матеріальних виплат.

Найрозповсюдженіша проблема з якою стикається сім’я загиблого воїна - це отримання грошової компенсації від держави. Претендувати на допомогу можуть: батьки загиблого, один із подружжя, діти, які не досягли повноліття, утриманці померлого. Родини загиблих військовослужбовців мають право отримати: разову грошову допомогу (15 млн грн), допомогу на поховання, недоотриману заробітну плату військового, пенсію у зв’язку з втратою годувальника.

Оформлення допомоги можливе при наявності свідоцтва про смерть. Втім, трапляються випадки, коли тіла загиблих неможливо евакуювати або коли місце знаходження тіла невідоме. За таких обставин сім’я не зможе отримати свідоцтво про смерть, адже відсутній медичний документ.

На сайті благодійної організації є серія статей, які написані Євгенієм Промським юристом та адвокатом об’єднання "Юридична компанія АРЕС". Додаткові юридичні консультації надаються безкоштовно. Також, фонд займається наданням психологічної допомоги. Пройти через втрату коханої людини - це випробування, в якому кваліфіковані психологи стануть підтримкою для жінки на цьому шляху. На сайті є серія статей від платформи "Твій психолог", де описано з якими психологічними труднощами зіштовхуються жінки після втрати коханого, та як пройти через них.

Матеріальна допомога надається у вигляді коштів на покриття основних потреб сім'ї. Всі кошти, виділені організацією йдуть від продажів курсів Уляни Вернер.

З роботою організації ви можете ознайомитись на сайті "Ми поруч", де є можливість залишити заявку. Також там є можливість доєднатись до команди для людей з юридичною, психологічною освітою і бажанням стати волонтером.