RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Суд залишив під вартою звинуваченого у рейдерстві "політтехнолога" Ігоря Мізраха

Апеляційний суд Києва залишив під вартою підозрюваного в рейдерстві Ігоря Мізраха. В СІЗО він потрапив 25 травня, і вирішив оскаржити запобіжний захід. Під стінами суду зібралося майже 200 людей, зокрема з плакатами "Мізрах-рейдер!", "Мізрах обкрадає дітей!", "Мізрах, поверни гроші державі" вийшли активісти громадської організації "Ні корупції". Активісти заявляють – зі своїми схемами та аферами Мізрах не вперше потрапляє до поля зору правоохоронців, але кожного разу йому вдавалося лишатися на волі.

Про це пише Delo.ua.

"Він був помічений ще у 2019 році при спробі продажу посад, керівних посад в Укроборонпромі. Але кожного разу йому вдавалося вплинути на певних підконтрольних людей, але за допомогою своїх медійних ресурсів домовитися та уникнути кримінальної відповідальності й покарання", - вказала Оксана, учасниця акції.

Ігоря Мізраха підозрюють в тому, що він шляхом незаконних махінацій захопив Хорольський завод дитячого харчування. Це підприємство – єдине в Україні виробляє сухі молочні суміші для немовлят перших днів життя. Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції встановив – в рейдерському захопленні підприємства брала участь ціла група з силовим блоком, юристами та бухгалтерами. На чолі, за даними слідства, стояв Ігор Мізрах.

"Він зі своїми адвокатами намагається оскаржити це рішення і вийти, можливо, під домашній арешт, щоби не сидіти в СІЗО. Захоплення комунального підприємства це кримінальний злочин і якщо прокурор наполягав на триманні Мізраха під вартою, це означає, що є вірогідність, що він може втекти з країни, або вчергове ховатися в лікарнях під приводом якихось захворювань", - сказала Оксана, учасниця акції.

Ігор Мізрах називав себе продюсером, журналістом і політтехнологом. Серед його спільників поліція називала кримінального авторитета, і громадянина росії – паспорт колишнього заступника міністра сільського господарства рф знайшли під час обшуків. Антикорупціонери заявляють: цього разу шансів знову вийти сухим із води у Мізраха немає, а громадськість обіцяє пильно спостерігати за перебігом справи та вимагати прозорого та чесного розгляду.