RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Експрокурор Києва Олег Кіпер захоплює майно вдови бізнесмена на Саксаганського, 80 - нові докази

Вдова бізнесмена Олександра Ксенофонтова Оксана Ксенофонтова вдруге звертається до президента Володимира Зеленського та громадськості із проханням втрутитися у ситуацію щодо спроб рейдерського захоплення майна її покійного чоловіка.

Про це пише "ДС".

Жінка заявляє що ці дії нібито відбуваються під керівництвом голови Одеської обладміністрації і експрокурора Олега Кіпера, і зазначає, що отримує особисті погрози.

"Мій чоловік ще при житті надавав матеріальну підтримку політичній партії "Слуга народу", оскільки ідеологічно підтримував політику партії та сподівався на кращі зміни в нашій державі...

Щодо мене – я голосувала за кандидата в Президенти України – Володимира Зеленського і ще більше, ніж мій чоловік, мала надію на процвітання України під керівництвом "Слуг народу"... Отже, я хочу оповістити громадських діячів і незалежних від влади журналістів про свавілля з боку колишнього прокурора Києва Олега Кіпера та його ватаги рейдерів. Під керівництвом новопризначеного голови Одеської обласної адміністрації Кіпера відбувається рейдерське захоплення моєї спадщини, що дісталося мені від покійного чоловіка Олександра Ксенофотова. У 2020 році помер мій чоловік від тяжкої хвороби… Наразі активно розповсюджуються в ЗМІ та в мережі Інтернет плітки про нібито його "отруєння", у чому звинувачують мене. За надуманими обвинуваченнями Голосіївське УП ГУ НП в м. Києві намагалося сфальсифікувати обвинувачення проти мене в межах кримінального провадження № 12020100010005152 від 17.12.2020 за ч. 1 ст. 357 КК України. Проте, Голосіївський районний суд м. Києва ухвалою від 20.04.2021 у справі № 752/3223/21 закрив провадження на підставі п. 10 ч. 1 ст. 284 КК України. Але, за особистою вказівкою експрокурора м. Києва Кіпера Олега, керівник Подільської окружної прокуратури Ходаківський С.П., взяв до провадження матеріали ЄРДР №12020110000000753 від 26.06.2020 року за ч. 4 ст. 190 КК України. Перед ним поставлено завдання забезпечити притягнення мене до відповідальності за будь-яких умов", - розповіла вона.

За словами Оксани Ксенофонтової, зацікавлені у рейдерстві Шапран Сергій, депутат Одеської облради Осіпов Володимир і податківець Скороход Ігор. Вона звинуватила зазначених осіб в акті вандалізму на кладовищі на 40й день після похорону чоловіка. Оксана Ксенофонтова вважає, що Кіпер зацікавився нерухомістю в Києві по вул. Саксаганського, 80 (ЖК "Патріарх Холл") і здійснив його захоплення, і заявляє про безпідставні обшуки в її квартирі.

"Силовики разом з тітушками, просто викинули мене зі свого власного житла, де я прописана. Мені навіть не дозволили забрати особисті речі… За мною постійно здійснюється спостереження і постійно скидають на телефон фотографії моїх переміщень", - додає вона.

Вона звинуватила Кіпера у тиску на міністра юстиції Дениса Малюську, який видав наказ про скасування реєстрацій по вул. Саксаганського, 80: "Це стало підставою для Шапрана, який надалі звернувся до Департаменту архітектури із заявою про присвоєння нової адреси – вул. Саксаганського, 78-80. Таке рішення, його так звану "законність", знов таки під тиском Кіпера, підтвердив суддя Лиськов М.О.".

У першому зверненні до президента вдова заявляла, що третій рік потерпає від "злочинності посадовців нашої країни, починаючи з керівників правоохоронних органів, закінчуючи суддями".