RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Кіпер передав естафету Вдовиченко щодо незаконного заволодіння спадщиною по Саксаганського 78-80 в Києві - вдова бізнесмена Ксенофонтова

Оксана Ксенофонтова, вдова Олександра Ксенофотова, після оприлюднення інформації про замах на її спадщину - ЖК "Патріарх Холл" по вул.Саксаганського 78 -80, площею понад 10 000 кв.м. та вартістю 20 млн дол з боку експрокурора Київської міської прокуратури Олега Кіпера та Шапрана С., Осіпова В., Скорохода І., заявила, що прокуратура не розслідує обставини її справи.

Про це йдеться у черговому зверненні Оксани Ксенофонтової у Facebook, передає "ДС".

Як роз'яснює Оксана Ксенофотова, оскільки Кіпер є головою Одеської обладміністрації, її справою займається перший заступник прокурора міста Київ Марія Вдовиченко. На думку вдови, це вказує на те, що Кіпер має вплив на Київську прокуратуру. Ксенофотова впевнена, що фактично Марія Вдовиченко виконує замовлення свого колишнього керівника Олега Кіпера.

"Для певного кола посадових осіб прокурорської ланки не є тайною, що офіційний перший заступник прокурора м.Київ Марія Вдовиченко, негласно для суспільства, була та залишається одночасно правою рукою самого Кіпера. Незважаючи на нещодавне очолення екс-прокурором Кіпером Одеської обласної державної адміністрації, естафета по моїй справі була передана М.Вдовиченко. Ще раніше в Подільську прокуратуру з Голосіївської по вказівці Кіпера було перенесено СФАБРИКОВАНЕ проти мене кримінальне провадження", - каже вона.

Оксана Ксенофонтова нагадала, що зареєстроване місце її проживання – вул. Саксаганського, 84-86, що не підпадає під юрисдикцію ні Подільської поліції, ні Подільської прокуратури.

"Марія Вдовиченко – займала посаду прокурора Подільської прокуратури, що бездоганно, беззаперечно та одномоментно виконує вказівки Кіпера, всупереч всім процесуальним нормам кримінального кодексу… По цей день я не побачила від прокуратури неупередженого втручання в розгляд моїх обставин, але привілейованість М.Вдовиченко, яка нині безмовно і без розголосу очолює Київську міську прокуратуру, теж не демонструє справедливий розгляд моєї справи. Більш того, вочевидь, вона стала на захист своїх близьких друзів-рейдерів", - розповідає вона.

Вона нагадала, що дружина Кіпера так і не анулювала громадянство РФ: "Чому, а головне як, з чоловіком при високих державних посадах, що присягав служінню Українському народові і Україні, за можливе мати громадянство тої держави, з якою 9-й рік ми у стані війни. І наявність індивідуального номера платника податків РФ, як відомо, відкриває для громадян ще більш широкий перелік операцій з купівлі-продажу рухомого та нерухомого майна. В дружини Кіпера такий податковий номер є".

Раніше ЗМІ писали про те, що заступник голови Київської міської прокуратури Марія Вдовиченко безкоштовно користується нерухомістю та автомобілями, оформленими на третіх осіб.