Призову в Україні не буде? Резніков анонсував реформу роботи військкоматів

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що влада планує на шляху до членства в НАТО перетворити військкомати на сучасні Центри надання адміністративних послуг та скасувати призов, який у липні зазнав змін, створивши професійну армію.

Про це він повідомив в етері національного телемарафону "Єдині новини".

Читайте також: Мобілізація в Україні: чоловіків однієї з категорій можуть призвати повторно вже в липні

За словами Резнікова, треба позбутися "радянської спадщини", яка не дає ефективно здійснювати мобілізацію під час воєнного стану в Україні та не приймається громадянами. Натомість, у планах української влади зробити максимальну цифровізацію та перетворити військкомати на ЦНАПи.

"Нам потрібно змінювати підхід, потрібно скасовувати призов, робити професійну армію, але робити зрозумілий пошаровий реєстр резерву на випадок повномасштабної війни, на випадок вторгнення. Це означає, що головним нашим капіталом є люди і з ними треба працювати", – наголосив міністр.

Раніше ми пояснювали, чи дає студенту право на відстрочку академічна відпустка.

  • Вас також може зацікавити:

Зміна військовозобов’язаними місця проживання: які зараз діють правила і виключення

Чи можуть мобілізувати військовозобов’язаних до 25 років і кого не призвуть: пояснення юриста

Мобілізація йде "за планом": боєць ЗСУ перерахував серйозні проблеми з новобранцями

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повістки – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий заклик військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Слід пам'ятати, що обов'язком кожного українця є захист своєї країни. Бо якщо сьогодні ти тікаєш від війни, то завтра вона може прийти до тебе.