RU  UA

Коли ЗСУ зможуть розпочати форсувати Дніпро: військовий експерт оцінив ситуацію на Херсонщині

ЗСУ може почати форсувати Дніпро після покращення стану ґрунту: вода після підриву дамби Каховської ГЕС все ще заважатиме проходженню важкої техніки.

Таку думку висловив військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Роман Світан в ефірі "Апостроф TV".

Читайте також: Контрнаступ ЗСУ триває на кількох напрямках: свіжі карти боїв

За його словами, ситуація на лівому березі Херсонської області з мінними полями, які розставили окупанти, дещо краща, ніж на Запорізькому напрямку. Після підриву дамби Каховської ГЕС вода змила більшу частину мінних полів. Росіяни намагаються ці поля відновити, але це тривалий процес і не скрізь готовий ґрунт.

"Зараз основна там проблема - стан ґрунту. Вода зійшла, але місцями вона є, що поки ускладнює перекидання важкої техніки, тому доведеться чекати моменту, коли буде готовий ґрунт. Якщо буде така погода, як зараз, то це займе тиждень-півтора. Далі Генштаб вже ухвалить рішення щодо форсування Дніпра. Не факт, що це будуть саме Олешки. Можливо, що ЗСУ просуватимуться північніше або навпаки - південніше", - зазначив Світан.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Сили оборони України активно просуваються на півдні і зайняли майже всі панівні висоти у Бахмута.

Вас також може зацікавити:

ЗСУ просунулися на півдні: у Генштабі розповіли про успіх українських військ

ЗСУ мають успіх на Бердянському напрямку: останні новини з південного фронту

ЗСУ змінили стратегію контрнаступу: звіт та свіжі карти боїв від ISW