Просто і гуманно: найефективніші способи вивести кротів з ділянки

Дачники, які стикаються з кротами на їхній ділянці, що псують врожай, можуть легко їх позбутися за допомогою декількох ефективних та гуманних до тварин способів.

Про це розповідає "Апостроф".

Читайте також: Як позбутися кротів на городі: найдієвіші народні методи

Пастка для кротів з труби

Для цього треба взяти трубу 7-8 см у діаметрі та 15-20 см у довжині. Це може бути, наприклад, водопровідна пластикова. На обох виходах труби закріпляють "стулки", вирізані з металу. Вони мають вміщатися у трубу. Зверху металеві пластинки прикріплюють усередині труби дротом, а внизу - ззовні фіксують шурупами.

Цю пастку треба встановити уздовж свіжого ходу, який вирив кріт, а зверху накрити чимось. Коли кріт буде переміщатися під землею, то потрапить у трубу. Головне, не забути перевіряти періодично пастку, щоб витягти тварину з неї та відпустити на волю подалі від вашого города, бажано - у ліс або парк.

Скляна банка

Усередині ходу крота можна зарити скляну 3-літрову банку та покласти туди їжу, яку люблять ці тварини, наприклад, черв'яків. Зверху банку накривають чим завгодно. Вибратися з неї кріт самостійно не зможе.

Вертушка від кротів

Для цього вставляють арматуру у землю, на неї встановлюють пластикову пляшку або консерву з відрізним дном і вирізаними навиворіт боковинками, які будуть лопатями. Від вітру пляшка або консерва наробить шуму для кротів під землею, вони будуть уникати цієї ділянки.

Неприємні запахи

Щоб відлякувати кротів від свого города, також можна періодично кидати в їхні ходи риб'ячі голови, які з часом почнуть смердіти. Ще можна використовувати такі неприємні для даних тварин запахи, як гасу, оцту, сечі або розчинника.

Раніше ми розповідали, як позбутися комах без хімії.

  • Вас може зацікавити:

Як позбутися слимаків і попелиці на городі: народні засоби проти шкідників

Як позбутися бур'янів на городі без хімії: названо ефективний спосіб

Дасть багатий урожай: що краще посадити у серпні після збирання картоплі