RU  UA  EN

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

14 травня

13 травня

Всі новини

Стало відомо, хто викупив бельгійські "Leopard 1" для України: скільки буде передано ЗСУ

Стало відомо, хто став спонсором 50 танків Leopard 1, які отримає Україна - озброєння придбав німецький концерн у бельгійської компанії OIP Land Systems.

Про це повідомляє Handelsblatt.

Згідно з інформацією видання, викуплені танки планують транспортувати до заводів компанії Rheinmetall, розташованих у місті Дюссельдорф. На цих машинах виконають модернізацію, замінюючи певні компоненти обладнання.

Співрозмовники видання також вказали, що в результаті цього процесу Україна планує отримати приблизно 30 з 50 бойових машин.

Читайте також: Leopard 1 і Leopard 2: чим відрізняються танки, які отримають ЗСУ - інфографіка

Leopard 1 є ключовим бойовим танком Німеччини. Таку бойову техніку почали розробляти після Другої світової війни разом із Францією, однак співпраця згодом була припинена.

Нині Leopard 1 стоїть на озброєнні 12 країн світу. Завдяки постійній модернізації така техніка досі має попит. Примітно, що до 1984 року випустили близько 4,74 тис. одиниць Leopard 1.

Ще такі танки брали участь у Боснійській війні та у війні в Афганістані.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки схвалили відправлення першої партії танків Abrams до України, а також боєприпаси, запчастини та паливну апаратуру до них.

  • Вас також може зацікавити:

ЗСУ отримають сучасні системи Vera-EG: фото, відео та особливості