Експерти дали важливі поради, як зберігати продукти влітку, якщо немає холоду. Завдання складне, але можливе.

Про це повідомляє "Апостроф".

Читайте також: Готуємося до нового блекауту: чим можна запастися вже зараз

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Зокрема, можна скористатися підвалом, якщо немає холодильника. Всі готові страви та продукти можна віднести туди. Також це може бути підвальне приміщення багатоповерхівки, або льох у приватному секторі. Основне – щоб було прохолодно та був доступ свіжого повітря. Ще важливо перевірити приміщення на предмет цвілі та комах, що можуть зіпсувати їжу.

Другий варіант - колодязь. Він підходить для тих, хто живе у сільській місцевості. У ньому, зазвичай, дуже прохолодно, що й допоможе у зберіганні харчових продуктів. Треба взяти ящик чи сумку для продуктів, а також довгу мотузку. Далі потрібно акуратно спустити ящик чи пакунок з їжею у колодязь.

Ще один спосіб - крига. Але він вдалий, якщо електроенергію щойно вимкнули, і якщо у морозильній камері є лід. Треба взяти велику каструлю, і чим товщі стінки, тим довше зберігатиметься низька температура. При цьому кригу потрібно загорнути у папір та щільно вкласти на дно каструлі. Необхідно покласти продукти. Зверху також треба накрити слоєм льоду в папері. Після чого каструлю потрібно закрити, замотати у щільну тканину, поставивши у темне місце.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Четвертий варіант - зволожений пісок. Потрібно змочити пісок у холодній воді, а далі порядок дій аналогічний, як і з кригою. Такий спосіб підходить для походів та ситуацій, коли немає доступу до холодильника довгий час.

Як повідомляв "Апостроф", раніше енергетики розповіли, що чекати українцям наступної зими.

  • Вас також може зацікавити:

В Україні почалися аварійні відключення світла: кому діставати генератори та чого чекати далі

Ця зима буде складнішою за попередню: енергетики розповіли, що чекати українцям

В Україні майже вдвічі подорожчала електроенергія: чи діятиме нічний тариф