Експерти дали важливі поради, як зберігати продукти влітку, якщо немає холоду. Завдання складне, але можливе.
Про це повідомляє "Апостроф".
Читайте також: Готуємося до нового блекауту: чим можна запастися вже зараз
Зокрема, можна скористатися підвалом, якщо немає холодильника. Всі готові страви та продукти можна віднести туди. Також це може бути підвальне приміщення багатоповерхівки, або льох у приватному секторі. Основне – щоб було прохолодно та був доступ свіжого повітря. Ще важливо перевірити приміщення на предмет цвілі та комах, що можуть зіпсувати їжу.
Другий варіант - колодязь. Він підходить для тих, хто живе у сільській місцевості. У ньому, зазвичай, дуже прохолодно, що й допоможе у зберіганні харчових продуктів. Треба взяти ящик чи сумку для продуктів, а також довгу мотузку. Далі потрібно акуратно спустити ящик чи пакунок з їжею у колодязь.
Ще один спосіб - крига. Але він вдалий, якщо електроенергію щойно вимкнули, і якщо у морозильній камері є лід. Треба взяти велику каструлю, і чим товщі стінки, тим довше зберігатиметься низька температура. При цьому кригу потрібно загорнути у папір та щільно вкласти на дно каструлі. Необхідно покласти продукти. Зверху також треба накрити слоєм льоду в папері. Після чого каструлю потрібно закрити, замотати у щільну тканину, поставивши у темне місце.
Четвертий варіант - зволожений пісок. Потрібно змочити пісок у холодній воді, а далі порядок дій аналогічний, як і з кригою. Такий спосіб підходить для походів та ситуацій, коли немає доступу до холодильника довгий час.
Як повідомляв "Апостроф", раніше енергетики розповіли, що чекати українцям наступної зими.
- Вас також може зацікавити:
В Україні почалися аварійні відключення світла: кому діставати генератори та чого чекати далі
Ця зима буде складнішою за попередню: енергетики розповіли, що чекати українцям
В Україні майже вдвічі подорожчала електроенергія: чи діятиме нічний тариф