"Мені подарували на день народження три хлібини": жителі Роботиного розповіли, як жили в окупації, відео

У вівторок, 22 серпня, бійці 47-ої бригади "Маґура" увійшли до селища Роботине, що на Мелітопольському напрямку, і звільнили місцевих жителів. Українці зі сльозами на очах розповіли про життя в окупації.

Історичні кадри показали на сторінці 47-ої бригади у Facebook.

Читайте також: Паніка на півдні: чому влаштували істерику російські пропагандисти

Селище Роботине два місяці було епіцентром важких боїв, адже російські окупанти влаштували там багаторівневу лінію оборони. Весь час в російській окупації місцеві жителі чекали на ЗСУ і своє звільнення, а зараз змогли висловити всю свою вдячність українським захисникам.

В Роботиному тривають бої і військові закріплюються на досягнутих рубежах, а звільнених заручників окупантів вивезли у безпечне місце, де їм надали медичну допомогу і дали можливість зателефонувати рідним.

"Нас вивезли! Ми скоро побачимося!", - зі сльозами щастя розповідають мешканці Роботиного своїм рідним по телефону.

Також стали відомі жахливі подробиці життя в окупації і під постійним вогнем.

"Спочатку не стало води і світла, а потім не стало і хліба. Городину ми посадили, бігали отак під пострілами, їли картоплю і таке-сяке. Мені 52 роки було влітку і мені подарували шикарний подарунок - пиріжки з шовковицею і три хлібини. Мама принесла букет троянд, а кум приніс пів ящика бубликів, які знайшов у окупантів. Але ми всі мали надію, що прийдуть наші і все буде добре", - розповіла жінка.

Як повідомляв "Апостроф", ЗСУ на Запоріжжі продавлюють ворога і закріплюються на позиціях під масовими артобстрілами та атаками дронів росіян.

  • Вас також може зацікавити:

Окупанти намагалися наступати на трьох напрямках, за добу – 30 бойових зіткнень: зведення Генштабу і карти

В Кривому Розі прогримів вибух, в місті зникли світло і вода: всі подробиці удару РФ

ЗСУ просунулись вперед, але є одне "але": експерт назвав головну проблему на фронті