RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Надсучасний томограф отримала від благодійників одна з лікарень на Донеччині

Фонд Дениса Парамонова у співпраці з Благодійним фондом молодіжної ініціативи "Надія" та фондом HopeUA передали комп’ютерний томограф одній з прифронтових лікарень Донеччини.

Про це повідомляється на сайті Фонду Дениса Парамонова.

КТ вже доставлено до лікарні Донецької області. Тепер це надсучасне обладнання допоможе ставити точні діагнози пацієнтам і підвищить ефективність їх лікування, полегшить роботу медпрацівникам. З проханням допомогти у наданні сучасного комп'ютерного томографа до меценатських організацій звернувся колектив лікарні.

Фото: Апарат КТ працюватиме в одній з прифронтових лікарень

"Ми розуміємо, що не можемо стояти осторонь проблем, що виникають у лікарнях Донеччини, — зазначив Денис Парамонов, засновник однойменного благодійного фонду. — Під час однієї з поїздок фондів, колектив лікарні попросив придбати комп’ютерний томограф. Завдяки спільним зусиллям вдалось оперативно задовольнити це прохання медиків і тепер КТ-апарат вже знаходиться там, де він вкрай був потрібен. Сьогодні у місцевих медзакладах дуже багато пацієнтів і лікарі працюють понаднормово. Як можемо намагаємося полегшувати їм роботу. Допомагаємо медзакладам і з інших регіонів країни. На сьогодні Фонд надав різноманітне медоснащення вже понад 75 медзакладам з 10 областей. І ця робота буде тільки нарощуватися".

Фото: Для потреб військових медиків передано колоноскоп

У лікарні Донеччини, що знаходяться фактично за три кілометри від лінії фронту, доставлено багато вантажу з іншим медичним обладнанням та розхідними матеріалами.

На сайті Фонду Дениса Парамонова зазначено, що у гуманітарній місії взяли участь наступні фонди та організації: Фонд молодіжної ініціативи "Надія", фонд HopeUA, ТОВ "БУДХАУСГРУПП", Центральна збагачувальна фабрика "Мирноградська", товариство "Краснолиманське", "Харвінд", компанія "Медирент", фонд Eltech Trust, а також компанія "Дойч-Фарм".

"Поява в одній з прифронтових лікарень Донеччини апарату КТ — це надзвичайно важливо, оскільки медзаклад на Донеччині знаходиться на самій передовій і одним із перших приймає важкопоранених захисників. Тепер лікарі матимуть більше можливостей, аби надавати нашим військовим критично необхідну першу допомогу, діагностувати складні травми голови, ефективніше лікувати і поранених цивільних громадян", - зазначив амбасадор Благодійного фонду молодіжної ініціативи "Надія", відомий український композитор Євген Хмара.

Лише за останні два місяці до лікарень, що знаходяться фактично на лінії розмежування командою Фонду Дениса Парамонова, Фонду молодіжної ініціативи "Надія" та партнерами доставлено найсучасніше медичне обладнання: апарат МРТ та три апарати КТ, УЗД апарати, два гостроскопи Fuji (Японія) та більше ста медичних моніторів, автомобілі невідкладної допомоги, сучасний колоноскоп та десятки підігрівачів крові. За цей час було відвідано Курахово, Торецьк, Словʼянськ, Краматорськ, Добропілля, Петропавлівка, Павлоград, Дніпро, Херсон, Миколаїв, Харків, Богодухів та інші населені пункти поблизу зони бойових дій.