RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Плінський не йде в ЗСУ - журналісти спростували

Шахраї скопіювали брендинг і візуальне оформлення 1+1 media, а також використали діпфейк, щоб поширити інформацію про ведучого та журналіста телеканалу 1+1 Марафон Євгена Плінського, який нібито створив телеграм-канал з "військовим щоденником".

Про це повідомляє ТСН.

Видання зазначає, що Євген Плінський продовжує свою роботу на телеканалі та не має жодних офіційних сторінок, окрім авторського Telegram-каналу та особистих акаунтів у Facebook і YouTube. А фейковий телеграм-канал міг бути створений шахраями для використання у своїх цілях. Журналісти передали фейковий ресурс на блокування внутрішньою системою моніторингу SUDUM і закликали українців з обережністю ставитися до контенту на підозрілих сторінках і ресурсах, особливо тих, які не мають верифікації.

"Швидше за все, цей телеграм-канал створений росіянами або проросійськими силами для нової хвилі ІПСО та дискредитації Сил безпеки та оборони України. Використовуючи фейковий "військовий щоденник", вони можуть намагатися дезорієнтувати суспільство та просувати ворожі наративи. Тож закликаю аудиторію бути обережною та скаржитися на такі фейкові ресурси", - прокоментував Євген Плінський.

Також у ТСН повідомляють про випадки створення у соцмережах і месенджерах фейкових сторінок інформаційних ресурсів, які входять до складу групи 1+1 media.