RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Попри критичний стан здоров'я екс-посадовця "Приватбанку" Волкова залишили під вартою - адвокат

Шевченківський районний суд міста Києва 26 жовтня продовжив строк перебування колишнього керівника столичної філії "Приватбанку" Сергія Волкова під вартою до 2 грудня 2023.

Про це заявив адвокат Владислав Опанасик, пише ТСН.

Захист Волкова заявляє, що судом "не було надано належної оцінки аргументам захисників".

"Перш за все, критичний стан здоров'я підозрюваного унеможливлює його перебування під вартою в принципі. Хоч ухвалою суду і було зобов'язано детективів забезпечити додержання права підозрюваного Волкова С. В. на належну медичну допомогу, за місцем попереднього ув'язнення необхідні для цього умови відсутні", - заявив адвокат.

На його думку, у ході судового засідання прокурор не зміг пояснити суду причини тримання підзахисного в одиночній камері в ізоляторі тимчасового тримання попри граничні строки його перебування в даній установі.

"Окрему увагу суд звернув на необґрунтовані відмови детективів у наданні дозволів на побачення із близькими попри відсутність застосування заходів безпеки у кримінальному провадженні. Необхідність продовження строків тримання Волкова під вартою прокурор доводив продовженням строків досудового розслідування в кримінальному провадженні та необхідністю проведення великої кількості слідчих дій, зокрема допитів свідків, витребування та аналізу доказів, проведення експертиз. Це, в свою чергу, є прямою підставою для звільнення підозрюваного з-під варти. Це, на думку захисту, є безпосереднім підтвердженням передчасності пред'явлених в межах справи підозр та відсутністю у обвинувачення достатніх доказів на їх обґрунтування", – каже адвокат.

Продовження цих строків, зазначають адвокати, є штучним відтермінуванням моменту закриття кримінального провадження або необхідності передачі обвинувального акту без будь-яких доказів винуватості.

Попри зменшення судом розміру застави в якості альтернативи тримання під вартою, її сума залишається неймовірно високою, вважає захист.

Після рішення столичного суду про відхилення апеляції Сергія Волкова, колишнього керівника столичної філії "Приватбанку", щодо зміни запобіжного заходу, його адвокат звернувся до уповноваженого Верховної Ради з прав людини Дмитра Лубінця із заявою про порушення прав підзахисного та загрозу його життю. У документі від 23 жовтня йдеться про те, що важкий стан здоров'я фігуранта справи "Приватбанку" робить неможливим тривале перебування в ізоляторі, адже Волков потребує регулярних медичних оглядів, проведення лікувальних процедур і безперервного прийому ліків.