RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Голова САП міг зустрічатися з головою ВАКС для обговорення справи Укргазбанку - блогер

За інформацією блогера Тараса Загороднього, голова САП Дмитро Клименко 8 листопада міг зустрічатися з головою ВАКС Вірою Михайленко, щоб обговорити питання укладання угоди зі слідством екс-заступника голови правління Укрексімбанку Олександра Ігнатенка, який є звинуваченим у справі Укргазбанку.

Про це Загородній пише у своєму блозі на "Цензорі".

"У день ухвалення угоди, 8 листопада, один з очільників САП, який був дуже схожий на керівника САП Клименка, приїжджав до суду і зустрічався із керівництвом ВАКС, яка дуже схоже була на керівника ВАКС Михайленко, яке мало затвердити угоду з Ігнатенко", - пише Загородній.

За даними блогера, представник керівництва Вищого антикорупційного суду не хотів затверджувати угоду через непереконливість позиції Ігнатенка. Тому засідання було перенесене з 7 на 8 листопада.

"Пана Ігнатенка комусь дуже хочеться вивести з під удару, і після приїзду у ВАКС керівництва САП відповідна угода була затверджена на засіданні 8 листопада. Якщо це дійсно так, то це є тиском на суддю, втручанням у здійснення правосуддя і позапроцесуальною взаємодією суду і сторони звинувачення", - пояснює блогер.

На його думку, показання Ігнтанека можуть бути використані проти колишнього голови НБУКирила Шевченка, який також є фігурантом справи Укргазбанку.

"У цій справі починають з'являтися угоди зі слідством. Найбільш цікава з яких – з екс-заступником правління Укргазбанку Олександром Ігнатенком, який після роботи в Укргазбанку працював на аналогічній посаді в Укрексімбанку. Ігнатенко – ідеальна кандидатура, щоб свідчити проти Шевченка. По-перше – за масштабом... По-друге, у екс-заступника відомого Євгена Мецгера – багато вразливих місць... Від Бентлі, що був куплений на скромну зарплатню держслужбовця до різних цікавих кредитів, який видавав (і видає зараз) держбанк", - зазначає Тарас Загородній.

На його думку, антикорупційні органи захопилися укладанням засекречених угод зі слідством, що дискредитує антикорупційну вертикаль та дозволяє злочинцям уникати відповідальності. В якості прикладу він наводить справу екс-міністра екології Злочевського, якого викрили на отриманні рекордного хабаря у $6 млн, і який за допомогою угоди зі слідством та донату на армію у 500 млн грн зміг уникнути відповідальності. І адвоката Олега Горецького, якого з екс-головою Верховного суду Князєвим викрили на одержанні 2,7 млн дол. За рішенням суду Горецький отримав умовний термін і був зобов'язаний перерахувати 21 млн грн на "Армію дронів".

"З якого біса засекречують суто "економічні" корупційні справи?.. Питання, навіщо нам така робота "антикорупційної вертикалі?" - підсумовує Тарас Загородній.