RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Дубілет, Гороховський та інші топи ПриватБанку можуть виводити активи через активіста Букрєєва - ЗМІ

Держава може втратити 14,5 га землі на березі Дніпра, яке оточення Коломойського ймовірно намагається вивести з державної власності.

Про це стало відомо з розслідування УП "Куди зникає державна земля", пишуть "Українські новини".

За процесом, за даними журналістів, стоїть колишній топ-менеджмент Привату, а саме – екс-заступники голови правління Дмитро Дубілет, Олег Гороховський, Володимир Яценко та Людмила Шмальченко.

Агрофірма "Наукова" у 1990-х була великим об'єднаним підприємством, яке володіло майже 25 тис га ріллі, Дніпропетровським лікеро-горілчаним заводом та Дніпродзержинським молокозаводом. У 2002 місцева влада відчужила частину земель і відтоді агрофірма розпоряджається 14,5 тис га землі. Ці ділянки розташовані одразу за межею міста Дніпра, у Дніпровському районі. Наразі сільради в суді намагаються витребувати спірні ділянки в Держгеокадастру і припинити право постійного користування ДП "Наукова" в рамках справи щодо банкрутства.

Якщо сільради досягнуть успіху, це дасть можливість "Врожаю перемоги", який представляє ГО "Інвалідів Карітас", претендувати на ці землі. Директором фірми "Врожай перемоги" є громадський активіст та учасник АТО Сергій Букреєв. Судячи з підписів у GetContact, Букреєв міг бути залучений до охорони ТЦ "Приозерний" у Дніпрі, який пов'язували з екс-менеджментом Приватбанку. Крім того, Сергій Букрєєв є засновником та бенефіціаром ТОВ "Центр Естейт". За низкою ознак компанія є частиною ФПГ "Приват": компанія та пов'язані з нею компанії брали участь у викупі застав Приватбанку на редукціонах за зниженими цінами - учасники редукціону Прозорро купили в січні 2022 незавершене будівництво-заставу Приватбанку (на вул. Шевченка 27, 29 та належить ТОВ Діксон), знизивши ціну з 39 млн до 2,7. ТОВ Діксон – частина ФПГ "Приват" та фігурант розслідування про розкрадання у Приватбанку. За цією ж адресою зареєстровано компанію "Місто Естейт" з тим самим підписантом: Майна Галина Володимирівна, та ще три компанії зі словом "Істейт" або "Стейт" у назві.

Сергій Букрєєв своєю чергою є уповноваженим представником організації ПОГ "Врожай Перемоги" ГО "Інвалідів" Карітас". Ця нещодавно зареєстрована організація має сільськогосподарські кведи та позивається до місцевого самоврядування на території Дніпропетровської області за землі Національної академії аграрних наук. Організація має форму "підприємство-об'єднання громадян" та зареєстрована 31 травня 2023.