RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Ворог намагався пройти на 6 напрямках, за добу 42 зіткнення: зведення Генштабу

Станом на 25 листопада, 640-й день повномасштабного російського вторгнення, протягом доби відбулось 42 боя на фронті в Україні. Особливо важка ситуація на сході та півдні. Окупанти вели штурмові дії на шести напрямках, але Сили оборони їхні атаки відбили.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу у Facebook.

Читайте також: Збили майже половину: Наєв показав ефектні кадри знищення "Шахедів"

"Ворог завдав 3 ракетних та 99 авіаційних ударів, здійснив 38 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Також, російські окупанти завдали авіаційного удару по Україні, застосувавши 75 ударних БпЛА типу “Shahed-136/131”, з яких 74 знищено нашими захисниками. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура", - зазначається у повідомленні.

На Волинському та Поліському напрямках - без змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках окупанти зберігають військову присутність у прикордонних районах, проводять диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілюють населені пункти з Росії, нарощують щільність мінно-вибухових загороджень вздовж українського держкордону. Ворожих артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 15 населених пунктів, зокрема:

  • Клюси, Єліне, Блешня, Тимоновичі, Леонівка, Грем'яч Чернігівщини;
  • Волфине, Кіндратівка, Локня, Запсілля, Тур'я, Попівка Сумщини;
  • Уди, Алісівка, Бочкове, Мала Вовча Харківщини.

На Куп’янському напрямку загарбники вели штурмові дії в районах Синьківки та Іванівки Харківщини, де ЗСУ відбили три атаки. Противник завдав авіаційних ударів в районах Іванівки та Кислівки. Під артилерійським та мінометним вогнем ворога опинилися Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове.

На Лиманському напрямку завдав авіаційних ударів в районі Білогорівки на Луганщині та Тернів на Донеччині. Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали близько 10 населених пунктів, зокрема:

  • Невське, Білогорівка Луганщини;
  • Торське, Серебрянка, Верхньокам'янське, Спірне, Роздолівка Донеччини.

На Бахмутському напрямку російська армія вела безуспішні штурмові дії в районах Кліщіївки та Андріївки Донеччини, де ЗСУ відбили сім атак. Під артилерійським та мінометним вогнем противника опинилися понад 10 населених пунктів області, у тому числі Богданівка, Миколаївка, Іванівське, Кліщіївка, Нью-Йорк.

На Авдіївському напрямку українські воїни відбили 17 атак російських бойовиків неподалік Степового, Авдіївки, Первомайського та південніше Новокалинового Донеччини. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 15 населених пунктів області, серед них Суха Балка, Керамік, Степове, Авдіївка, Первомайське, Невельське.

На Мар’їнському напрямку російські військові вели безуспішні штурмові дії в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донеччини, де українські захисники відбили сім атак. Також окупанти завдали авіаційних ударів в районі Новомихайлівки. Під артилерійським та мінометним вогнем ворога опинились близько 10 населених пунктів області, зокрема Олександропіль, Красногорівка, Георгіївка, Мар'їнка, Побєда, Новомихайлівка.

На Шахтарському напрямку окупанти вели безуспішні штурмові дії південніше Золотої Ниви та східніше Старомайорського Донеччини. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів області, у тому числі Водяне, Богоявленка, Пречистівка, Золота Нива, Благодатне.

На Запорізькому напрямку окупаційні війська чотири рази безуспішно намагалися відновити втрачене положення в районі Роботиного Запорізької області. Також ворожих артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 20 населених пунктів області, зокрема Полтавка, Гуляйполе, Чарівне, Новоданилівка, Малі Щербаки, Плавні.

На Херсонському напрямку ворожих артилерійських обстрілів зазнали Херсон, Михайлівка, Шляхове, Козацьке, Іванівка, Дніпровське, Берегове Херсонщини та Очаків Миколаївщини. Водночас ЗСУ продовжують утримувати позиції на лівобережжі Дніпра Херсонської області та завдавати вогневого ураження ЗС РФ.

Крім того, протягом 25 листопада українська авіація завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки російської армії. Підрозділи ракетних військ уразили сім районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, чотири артилерійських засоби та склад боєприпасів загарбників.

Раніше ми розповідали, що відомо про наслідки масованого удару РФ за 25 листопада по Україні.

  • Вас може зацікавити:

В Україні можуть демобілізувати військових: кого це торкнеться

Майже всі 100%: в Повітряних силах уточнили кількість збитих "шахедів"

Пруть з усіх боків, про мирних не думають: офіцер ЗСУ про ситуацію в Авдіївці