RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Евакуація дітей з палаючої школи: рятувальники і поліцейські провели навчання в гімназії під Києвом, фоторепортаж

У середу, 20 грудня, у гімназії селища Озеро, що в Гостомельському районі на Київщині, пройшли спільні навчання співробітників ДСНС і працівників поліції. Захисники відпрацювали сценарій евакуації школярів, затримання злочинців і гасіння пожежі в навчальному закладі.

Про це повідомляє кореспондент "Апострофа" Роман Пєтушков, який зробив фото.

Тактико-спеціальні навчання було проведено в рамках спільного проєкту "ЗахистЄ" на базі Гімназії №1 Гостомельської селищної ради. Цей навчальний заклад, що розташовується неподалік Гостомельського аеропорту, постраждав і був розграбований росіянами під час окупації Київської області - тут були сильні бої. Зараз у гімназії все відновлено. Також для школярів – а навчаються тут сотні дітей з декількох громад – збудовано сучасне укриття.

Читайте також: Офіцери-психологи ЗСУ пройшли курс контролю бойового стресу: що відомо

Аби провести навчання, придумали таку легенду: до навчального закладу проникли двоє зловмисників, вони підпалили одне з приміщень та зачинили людей у кабінеті.

Правоохоронці успішно відпрацювали реагування поліції охорони та поліції на виклик та затримання злодія, навички евакуації дітей при спрацюванні пожежної сигналізації та затримання озброєних злочинців. Співробітники ДСНС своєю чергою тренувалися гасити пожежу в приміщенні та проводити безпечну евакуацію пораненого з другого поверху через вікно.

Також рятувальники продемонстрували аварійно-рятувальне обладнання та показали, як надавати першу невідкладну допомогу потерпілому при пожежі, а поліціянти охорони Київщини продемонстрували навички та оснащення кожного поліціянта охорони, який забезпечує безпеку освітніх закладів.

Варто зазначити, що "ЗахистЄ" – це проєкт поліції охорони Київщини в рамках якого установа проводить навчання цивільних та спільно з іншими державними структурами демонструє рівень готовності до захисту громадян України.

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

Раніше ми писали, що Наєв показав вражаюче відео з навчань бійців ЗСУ і відзначив захисників.

  • Вас може зацікавити:

В Україні успішно застосовують досвід НАТО на тренінгах для військових: фото і всі подробиці

Битимуть ворога вміло і точно: потужний ролик про навчання бійців Сил оборони

В Києві навчали рятувати людей на воді: фоторепортаж