RU  UA

Там воює "батальйон імені Пєтуха Жареного": чи є шанси у росіян захопити Авдіївку

Російські окупанти не полишають спроб повністю захопити Авдіївку Донецької області, але продовжують нести при цьому величезні втрати.

Про те, чи є у ворога шанси опанувати місто, в ефірі Апостроф TV розповів військовий оглядач, майор запасу та ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман.

Він заявив, що промислова зона Авдіївки - сама по собі фортеця, там є різні підземні комунікації.

Читайте також: ”За документами ми те село вже давно взяли”: як в армії РФ малюють картинку для телевізора, відео

За словами офіцера, мапа боїв Deep State не повною мірою відображає правдивість ситуації на фронті.

"Я не дуже впевнений, що ресурс Deep State чітко відображає ситуацію, яка насправді існує. І що окупанти захопили промзону, тобто - що вони туди зайшли і закріпилися - сумнівно", - заявив Гетьман.

Експерт посилається на нещодавню відповідь начальника Авдіївської міської військової адміністрації Віталія Барабаша українським ЗМІ. Тоді чиновник сказав, що шансів у росіян серйозно зайти в промислову зону поки що немає, а тим більше - витіснити гарнізон ЗСУ з міста.

"Навіть якщо ворог частково займе Авдіївський коксохімічний завод - це означає досить важкі бої. Атакуючи з півночі, ворог максимально близько підійшов до Авдіївки, до позицій наших військ. Там знаходяться регулярні частини російської армії. Наскільки вони підготовлені? Так, вони вже навчилися воювати. І це досить серйозна загроза", - зазначив Гетьман.

Водночас з півдня від Авдіївки діють підрозділи бойовиків т.зв. "ДНР".

"Що можна сказати про ці підрозділи? Там, наприклад, є батальйон ім. Пєтуха Жареного. Там є батальйон "Сомалі" – пам'ятаємо його за горезвісними Гіві та Моторолою. І на півдні бойові дії ведуться відносно далеко від міста", - заявив експерт.

Нагадаємо, за останніми даними Генштабу, російські війська продовжують активно атакувати Авдіївку, штурмують на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському та Мар'їнському напрямках.

  • Вас також може зацікавити:

ЗСУ відбили кілька позицій біля Авдіївського коксохіму: звіт ISW і карти боїв

"Бавовна" завітала в п'ять областей РФ: в ГУР розкрили деталі наймасовішої атаки дронів

Вбитих вивозили цілий день: партизани розповіли про успішні удари ЗСУ по військовій частині в Джанкої