RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

"Агенція оборонних закупівель" залишилася без директора, Володимира Пікузу переведено на заступника - ЗМІ

Володимир Пікузо більше не очолює державне підприємство "Агенція оборонних закупівель" - 3 січня 2024 року в офіційних реєстрах його було змінено на Оксану Щибрю та переведно на посаду заступника. Оксана Щибря - фінансова директорка Агенції, призначена як т.в.о. керівника. Таким чином наразі "Агенція оборонних закупівель" Міноборони не має повноцінного директора.

Фото: Оксана Щибря

Як стверджує журналістка Тетяна Ніколаєнко в блозі на "Цензор.НЕТ", якщо призначення офіційного директора затягнеться, то це матиме суттєві ризики, адже "Агенція оборонної закупівлі" потенційно має розпоряджатися кількома сотнями мільярдів гривень.

Володимир Пікузо працював керівником Агенції оборонних закупівель з серпня 2022. Авторка нагадує, що восени 2022 Агенція здійснила платіж у 19,8 млн дол США американському підряднику за ремонт 155 мм гаубиць М109, але ремонт виявився неякісним, за цією справою досі триває претензійний процес.

Фото: Володимир Пікузо

Також в матеріалі йдеться, що Пікузо ігнорував запити громадських антикорупційних органів - невідповідав на запити Громадської антикорупційної ради Міноборони і за весь час керування жодного разу не проводив з представниками ради зустрічей. Віталій Шабунін з "Центру протидії корупції" дорікає Пікузі у відмові створити для багатомільярдного розпорядника Наглядову раду.

Як пише журналістка, найбільше критики з боку нового керівництва Міноборони Пікузо отримав через скандал навколо закупівлі понад тисячі пікапів для ЗСУ за завищеною вартістю та ручне управління розглядом комерційних пропозицій від постачальників імпортних боєприпасів.

Наразі на посаду директорки "Агенції" також розглядають Марину Безрукову з Укренерго, де вона займалася закупівлями протягом останніх років, додає журналістка.