RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Через хабар інспектора звільнять керівництво Київської податкової: за дії підлеглих відповідатимуть керівники - ЗМІ

В.о. начальника ГУ ДПС у Києві Марина Твердохлєб і начальник акцизного напряму Київської податкової Олександр Мороз будуть звільнені, звільнення пов'язане з хабарем інспектора акцизного відділу, тобто який підпорядкований безпосередньо Олександру Морозу.

Про це на засіданні Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики не під запис заявив голова комітету Данило Гетманцев, йдеться в матеріалі "Обозревателя".

Як зазначають автори матеріалу, нардеп сказав, що згоден із позицією керівництва податкової щодо звільнення всієї керівної вертикалі у місті Києві через хабар інспектора акцизного відділу.

Ця практика у податковій працює вже 2 роки і, на думку Гетманцева, є єдиним правильним підходом. Ще 2 січня співробітники СБУ спільно з прокурорами Київської обласної прокуратури викрили та повідомили про підозру головному державному інспектору акцизного управління ГУ ДПС у Києві за фактом вимагання та отримання хабаря у 150 тисяч гривень.

Як пише "Обозреватель", ймовірно, йдеться про Сергія Гуменного, який вимагав з власника шістьох АЗС на території Києва і області сплачувати йому щомісяця 6 тисяч доларів США.

Логіку таких звільнень пояснюють так: якщо підлеглий бере хабарі, то керівник або нездатний організувати роботу так, щоб унеможливити корупцію, або закриває на це очі і є фактично співучасником. Через хабарі підлеглих вже звільнили керівників податкових органів у Тернопільській, Кіровоградській, Львівській, Житомирській та інших областях.