RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Україна відреагувала на заяву "Придністров'я" про стрілянину на кордоні

Квазіреспубліка Придністров'я заявила про "стрілянину" на кордоні з Україною, утім Державна прикордонна служба жодних інцидентів у тому районі не фіксувала.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на коментар речника ДПСУ Андрія Демченка.

Український прикордонник заявив, що йому не відомо про інциденти на придністровському сегменті кордону з Молдовою. Заяви ж так званого "МГБ", на його думку, можуть нести провокативний характер.

Читайте: Чи може Росія атакувати з Придністров'я зараз: прогноз дипломата

"Нестандартних ситуацій прикордонними нарядами не фіксувалося. Заява, так званого Придністров'я скоріше несе провокативний характер, з метою звинуватити в чомусь Україну, до того ж ми розуміємо, що цей анклав має проросійську направленість", - зазначив представник ДПСУ.

Зазначимо, що т.зв. Придністровська Молдовська Республіка "відділилася" від офіційного Кишинева у 1991 році. Відтоді невизнана самопроголошена держава на території Молдови зі "столицею" у Тирасполі займає майже всю молдовську частину лівого берега Дністра, а також кілька населених пунктів на правому березі річки. Центральний відрізок державного кордону між Республікою Молдова та Україною, контрольований владою самопроголошеної Придністровської Молдавської Республіки, з української сторони становить 405 км. З точки зору міжнародної спільноти, яка не визнає ПМР, цей сегмент є частиною молдавсько-українського кордону.

Кордон між Придністров'ям і Україною починається від села "Nimereuca" і слідує на південний схід, закінчуючись біля села "Purcari". Прикордонний відрізок, контрольований сепаратистами, майже паралельний Дністру, знаходиться лише в декількох кілометрах на захід від нього.

Нагадаємо, що на складах у тимчасово окупованому Придністров'ї залишилося 18 тисяч тонн застарілих боєприпасів.

  • Вас може зацікавити:

Молдову чекає український сценарій: експерт розповів, навіщо РФ потрібні провокації у Придністров'ї

Солдати РФ влаштували різанину з військовими Придністров'я: стали відомі деталі

У НАТО оцінили ризики можливого наступу Росії з Придністров'я