RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Командування медичних сил співпрацює з фондами, які постачають не сертифіковану продукцію у війська - блогер

Командування медичних сил Збройних сил України залучає до ревізії медичних виробів благодійні фонди, які постачають на фронт не сертифіковану продукцію.

Про це повідомляє аналітик Валерій Щербина на сторінці у Фейсбук, пишуть Українські новини.

"Командування медичних сил на фейсбук сторінці повідомляє, що залучає волонтерські фонди, для контролю медичного забезпечення наших бійців… Командувач Медичних сил ЗС України Анатолій Казмірчук, заступниця Міністра оборони України Наталія Калмикова та представники "Leleka Foundation/БФ Лелека України" провели перевірку одного зі складів медичного майна й оцінили стан та наявність аптечок і наплічників бойового медика… Благодійний Фонд "Лелека" та його представники публічно звітуються про постачання в армію не сертифікованого гемостатичного бинта "Кровоспас". Вони є одним з найбільших постачальників "Кровоспасу" у війська. Він не сертифікований, а це означає, що він не пройшов усіх необхідних етапів перевірки безпеки для використання з відкритими ранами. Тобто Командування медичних сил залучає ревізора, який закуповує кустарщину", — пише Валерій Щербина.

"На сьогоднішній день "Кровоспас" являється кустарним не сертифікованим виробом, абсолютно не відповідає технічному регламенту щодо медичних виробів Кабінету Міністрів. На упаковці виробу під назвою "Кровоспас" відсутнє необхідне маркування, не вказано хто його виробляє. Крім того, виробники даного бинта не несуть жодної відповідальності за якість виробу у випадку форс-мажорних ситуацій. Виробник не надає жодних документів або сертифікатів, які б підтверджували якість чи відповідність "Кровоспасу" стандартам", — обурюється аналітик.

Раніше парамедики повідомляли, про низьку якість "Кровоспасу", який продовжує до них потрапляти до аптечок.

"Тільки в Україні може бути ситуація, коли виробник виробляє та продає кустарний медичний виріб, а правоохоронна система заплющує очі. Командування медичних сил фактично легалізовує не сертифікований "Кровоспас" в аптечках солдатів, запрошуючи до ревізії представників фонду "Лелека", який є основним постачальником цього не сертифікованого продукту", — підсумовує Валерій Щербина.