RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

112 бригада тероборони показала, як нищать ворогів FPV-дрони та Мавіки від громади Києва

Бійці 112 бригади територіальної оборони Києва показали на відео роботу безпілотників, які були придбані за кошти київського бюджету. А також подякували за допомогу столичній громаді, депутатам та меру Києва Віталію Кличку.

"Завдяки коштам, які Київська міська громада виділила з бюджету, 112 окрема бригада Сил ТрО отримала 1500 FPV-дронів та 200 квадрокоптерів Mavic 3 і Mavic 3T. Сьогодні ці "пташки помсти" вже перебувають в наших батальйонах і виконують свою роботу по знищенню техніки та живої сили противника на найгарячіших ділянках фронту та наближають нашу Перемогу!" - йдеться у повідомленні 112 бригади.

Військові зазначили, що активно використовують дрони: "Особовий склад 112 бригади, який залучений до виконання бойових дій, активно використовує дрони, що були закуплені Київською громадою для потреб нашої бригади. І всіма силами і засобами наносять вогньове ураження по техніці і особовому складу росіян", - підкреслив командир 112 бригади ТрО полковник Владислав Косенко.

"Дякуємо міському голові, Київській міській раді та громаді міста Києва за FPV-дрони. Нищимо ворога разом!" - кажуть бійці 112 ОБр ТрО.

Раніше мер Києва Віталій Кличко повідомляв, що у 2023 році з бюджету Києва було виділено понад 1 мільярд гривень на закупівлю дронів за запитами військових.

Також повідомлялося, що у січні 2024 року Київрада проголосувала за виділення з бюджету міста додаткових 500 мільйонів гривень на придбання дронів для захисників.