RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Захистять від усіх бід: потужні молитви на Тетянин день

Молитва в Тетянин день має велику зцілювальну силу. Вона також здатна відвести біду і допомогти, якщо просити у святої захисту у чомусь дуже важливому і з відкритим серцем.

Про те, які молитви допоможуть позбутися нещасть, і чим заслужила велику пошану християнського світу мучениця Тетяна, розповідає "Апостроф".

Історія Тетяниного дня

Тетянин день за новим церковним календарем відзначають 12 січня, проте ще не всі українці призвичаїлись до нових дат, і дехто ще святкує за старим календарем 25 січня. Хоча, віддати шану Святій мучениці Тетяні, яка за свого життя немало допомагала людям, не гріх і двічі.

Читайте також: Коли відзначаємо Великдень і Трійцю: названі дати у 2024 році

Про Святу Тетяну відомо, що вона була настоятелькою храму , і все своє життя присвятила служінню Богові. Однак вона не цуралась і мирських справ, допомагаючи знедоленим та бідним. Коли на християн почались гоніння, лиха доля не обминула й Тетяну. Її кати, піддаючи жінку тортурам, вимагали, щоб вона зреклася християнства. Але вона вистояла та навіть під тротуарами читала молитви і пішла на страту з молитвою на вустах. Тепер ці молитви дуже допомагають людям.

Молитви, які потрібно читати на Тетянин день

Одну з молитов, яка особливо помічна при важких проблемах зі здоров'ям, а також при різних бідах, треба читати перед чудотворною іконою Божої Матері "Скоропослушниця". Цей образ був написаний на горі Афон, і його оригінал зберігається в Греції у монастирі Дохіар. Перш ніж приступати до молитви, подумайте, чого ви прагнете найбільше. Не просіть багатства і грошей, а просить здоров'я, любові, удачі і миру.

О, Пресвята Діво, Мати Господа Вишнього, скоропослухняна заступниця всіх, до Тебе з вірою вдаюся!

Зглянься з висоти небесної величі твоєї на мене, до святої ікони твоєї припадаючої. Почуй смиренну молитву мене грішної і принеси до Сина Твого. Умоли його, нехай осяє похмуру душу мою світлом божественної благодаті Своєї та очистить розум мій від помислів суєтних. Нехай умирить стражденне моє серце і зцілить рани його, та напоумить мене на добрі справи, та зміцнить мене, нехай простить все скоєне мною зло, нехай позбавить від вічної муки та не позбавить Небесного свого царства.

О! преблагословенна Богородице! Ти благозволила бути в образі твоєму Скоропослушниці, всі приходять до Тебе з вірою. Збережи мене скорботну і не дозволь загинути мені в безодні гріхів моїх.

На тебе Богородице моє сподівання і надія порятунку, і твоєму покрову і заступництву на віки віків. Амінь.

Є ще одна молитва, яку треба читати на Тетянин день. Вона особливо допомагає матерям і новонародженим немовлятам.

Пресвята мучениця Тетяно! Торжествуєш нині у славі вічній, від днів юності ти обіцяла Богові бути служителькою Церкви, цнотливість ти зберегла і полюбила Господа більше за всі блага!

До тебе ми молимося і тебе просимо: вислухай наші сердечні благання і, не відкидаючи наших молінь, подаруй чистоту тіла і душі, надихни любов до божественних істин, введи нас на шлях чеснот, виблагай нам у Бога ангельську охорону, вилікуй наші рані, подаруй старість безболісну і безбідну, відвідай нас, сущих у в'язниці гріха, скоро настанови нас на покаяння, розпали полум'я молитви, не залиш нас сиротами, щоб, славлячи твої страждання, ми возсилали хвалу Господу нині, і повсякчас, і навіки-віків. Амінь

Та навіть якщо ви не запам'ятаєте цих молитов, то щире слово і власні слова, промовлені до святої, зроблять свою справу. Наші пращури вірили, що в Тетянин день треба піднятися на найвищу гору чи пагорб, які є навкруг, і загадати бажання, дивлячись на сонце. Такі бажання неодмінно збуваються.

Раніше ми писали, що Україна перейшла на новий церковний календар.

Вас також може зацікавити:

Дати для весілля в 2024 році: як обрати найкращий день

Коли святкуватимуть Великдень у 2024 році: названо точну дату

Які прізвища в Україні мають "церковний слід": повний список