Заборону скасовано: тепер тварин можна брати в укриття

Після інциденту із недопуском дітей в укриття із собакою, Міністерство внутрішніх справ України скасувало норму про заборону перебування тварин у захисних цивільних спорудах.

Відповідний наказ було внесено до Єдиного реєстру державних нормативних актів та опубліковано в Офіційному віснику України від 25 січня (№ 9, ст. 570).

Читайте також: В Києві під час вибухів охорона ТРЦ не впустила людей в метро

Згідно з документом, міністр внутрішніх справ Ігор Клименко наказав внести зміни до "Вимоги щодо утримання та експлуатації захисних споруд цивільного захисту".

Власники тварин повинні не залишати своїх домашніх улюбленців без нагляду, створити для них необхідні умови, дотримуватися санітарно-гігієнічних та ветеринарних норм і правил, а також контролювати, щоб тварини не псували майно і не становили загрози для інших людей. Окремо зазначено, що домашні тварини, які "можуть становити небезпеку для життя або здоров'я людей", повинні бути на повідках, а собаки, внесені до списку небезпечних порід собак, у намордниках. Наказ набув чинності з дня його офіційного опублікування, тобто 25 січня 2024 року.

Раніше "Апостроф" писав, що у мережі показали, як виглядало укриття Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана.

  • Вас також може зацікавити:

Смертельний удар по Києву: чому люди не мали доступу до укриття в поліклініці

Загибель людей через недопуск до укриття: топ – чиновник КМДА отримав підозру

В Києві взяли під арешт охоронця у справі про закрите укриття: фото з зали суду