RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Кабмін у відповідь на петицію підтвердив рішення МКІП, що Мінкульт зобов'язаний повернути костел парафії

Кабінет Міністрів України у відповідь на петицію, яка набрала понад 25 тисяч голосів, підтвердив рішення МКІП про те, що Мінкульт зобов'язаний повернути костел парафії до 1 травня 2024 згідно Меморандуму.

Нагадаємо, що 27 жовтня 2023 на сайті КМУ була зареєстрована петиція щодо передачі костелу св.Миколая релігійній громаді Римо-католицької Церкви, що було раніше закріплено, як в розпорядженні КМУ, так і в Меморандумі між Мінкультом та парафією. Але цього не сталося, і автентичний український костел продовжує руйнуватись.

Настоятель костелу отець Павло Вишковський ОМІ зазначив: "Сподіваємось, що на цей раз всі гілки влади, цитуючи відповідь на петицію, докладуть всіх зусиль "до реалізації зазначеного меморандуму у частині, що стосується передачі пам'ятки у постійне користування релігійній організації".

"Цією петицією просимо забезпечити неухильне виконання розпорядження Кабінету Міністрів від 16 вересня 2020 № 1203-р. "Деякі питання реалізації Указу Президента України від 18 серпня 2020 р. № 329" та умов Меморандуму та передачу релігійній організації "Релігійна громада Парафія Святого Миколая Київсько-Житомирської Дієцезії Римсько-Католицької Церкви у м. Києві" об'єкта нерухомого майна – будівлі костелу Святого Миколая (м. Київ, вул. Велика Васильківська, 75)", – наголосив отець Павло.

З першого дня повномасштабної війни святиня функціонує згідно зі своїм призначенням: тут звершують Богослужіння, також надають гуманітарну допомогу, підтримуючи постраждалих. Віряни наполягають, що костел, зведений католицькою громадою Києва на зламі XIX-ХХ ст. власним коштом, має повернутися до неї і відновити свій повноцінний статус парафіяльної святині.