"Не вмер, його вбили": у різних містах світу відбулись мітинги пам’яті Навального, фото

У п'ятницю, 16 лютого, у російській в'язниці помер політик Олексій Навальний - у різних містах світу люди вийшли на мітинги під посольства країни-агресора.

Про це повідомляє "Апостроф".

Мітинги проходили у країнах Європейського Союзу, а також у Грузії та Вірменії.

Читайте також: Смерть Навального: біографія та головні заяви російського опозиціонера

У столиці Латвії Ризі противники режиму Путіна зібралися навпроти посольства РФ, неподалік української інсталяції "Дитячий майданчик", присвяченої жорстоким російським бомбардуванням України. Про це повідомив "Укрінформ".

У Єревані учасники акції біля російського посольства кричали "Путін-вбивця": поліція оточила підходи до будівлі посольства. Про це повідомило "Радіо Свобода".

У Берліні на акцію вийшло кілька сотень людей. На одному з плакатів було написано "Коли вже у тебе с**а, відірветься тромб?": фраза була адресована Путіну.

В Італії мітинги пройшли у таких містах, як Рим, Савона та Віченца. Учасники акції вийшли з українськими прапорами та транспарантами "Путін-вбивця", "Він вбиває українців, вбиває росіян", "Він вбив Навального", "Навальний не помер, його вбили".

Зі схожими гаслами виходили до російського посольства в Берліні та парламенту Грузії у Тбілісі.

В самій Росії люди несли квіти до пам'ятників жертвам політичних репресій: акції відбулися у Нижньому Новгороді, Тюмені, Іваново, Москві, Санкт-Петербурзі та інших міст. При цьому тих, хто прийшов ушанувати пам'ять Навального, заарештовувала поліція.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у США поклали відповідальність за смерть Навального на владу Росії.
  • Вас також може зацікавити:

"Не здавайтеся": Навальний записав відео на випадок своєї смерті

Його вбив Путін: Зеленський зробив заяву про смерть Навального

А що мені за це буде? Навіщо Путін убив Навального